Årets Iskung: Hampus Larsson, Timrå

26 april 2018 16:00

Det är dags att presentera vinnarna i Guldtröjan 2018! Årets Iskung, som går till spelaren med med istid i HockeyAllsvenskan, är Timrås Hampus Larsson.


Guldtröjan för Årets Iskung tilldelas den spelare som under HockeyAllsvenskans grundserie haft mest speltid. Priset syftar till att belöna den som jobbat hårt, hållit sig skadefri och uppenbarligen varit nyttig och kontinuerlig för det egna laget.

2018 går Årets Iskung till Hampus Larsson, Timrå.

23-åringen kom till Timrå inför den här säsongen och utnämndes omgående till lagkapten. Den gångna vintern spelade han 23 minuter och 42 sekunder per match - mest i hela HockeyAllsvenskan.

– Det är riktigt kul och alltid roligt att få pris, säger Hampus Larsson.

– Jag tycker att säsongen varit bra. Jag har tagit stora steg och har fått mycket förtroende hela tiden. Det är utvecklade och är en bra faktor till att det gått så bra.

Timrå nådde hela vägen till SHL och Hampus Larsson har skrivit nytt kontrakt med klubben och följer därmed med upp.

– Det var roligt att vi kunde ta oss hela vägen och det var kul när de ville att jag skulle förlänga och följa med upp till SHL.

VIDEOINTERVJU


TIDIGARE VINNARE
2017 Kevin Gagné, Mora

GULDTRÖJAN
Guldtröjan är HockeyAllsvenskans pris för att belöna prestationer och spelare som stuckit ut under året. 2018 delas det ut elva olika priser som utses av en oberoende jury, spelarna i HockeyAllsvenskan samt fansen.

» Läs mer om Guldtröjan 2018