HockeyAllsvenskan-premiär i C More
Publicerad: 2015-09-08

Sändningarna från HockeyAllsvenskan har premiär hos C More fredagen den 11 september.

Nu inleder C More sin största hockeysatsning någonsin. Från Haparanda i norr till Malmö i söder.

Till höstens säsongspremiär är all svensk elithockey från SHL och HockeyAllsvenskan för första gången samlade på ett och samma ställe. Med ett fokus att komma så nära lagen och spelarna som möjligt presenteras nu den allsvenska publiken för tre nya C More-profiler, ett nytt studioformat och möjligheten att se alla matcher från serien.

C Mores HockeyAllsvenskan-team utgörs av Mike Helber som expert i studion vid sändningarna, Björn Oldeen och Camilla Nordlund som programledare, Harald Lückner som expertkommentator samt Lena Sundqvist och Åke Unger som kommentatorer. De ska ta tittarna så nära lagen, spelarna och spelet som möjligt.

 – HockeyAllsvenskan är så mycket hjärta och kvalitet. Vi vill så klart ta tittarna så nära den känslan som vi kan. Vi är dessutom stolta över att ta HockeyAllsvenskan till nästa nivå genom att erbjuda alla matcher på cmore.se och för första gången visa målen från alla matcher i våra sändningar. Det är historiska framsteg för serien och för tittarna, säger Johan Cederqvist, sportchef på C More.

Huvuddagen är generellt tisdagar där studioformatet Veckans match från HockeyAllsvenskan fokuserar på att ta greppet om hela serien, lyfta upp talanger och visa highlights från både den aktuella matchen och från andra matcher i HockeyAllsvenskan.

En till två matcher per omgång sänds linjärt på C More Hockey med undantag när SHL har full omgång. Alla matcher från HockeyAllsvenskan kommer för första gången finnas tillgängliga att streama på samma plattform hos C More via cmore.se, surfplattan eller mobilen.

 – Med både SHL och HockeyAllsvenskan samlade kommer våra studioprogram att omfamna svensk elithockey som helhet. Den spännvidden - från Haparanda till Malmö, från HockeyAllsvenskan till SHL - kommer att bli fantastisk, både i bilder och i diskussion, säger Johan Cederqvist.

C More tecknade avtal med HockeyAllsvenskan i våras som stäcker sig fyra år framöver till och med säsongen 2018/2019. Utöver samtliga matcher i grundserien i HockeyAllsvenskan innefattar avtalet även Slutspelsserien, Playoff, HockeyAllsvenska Finalen, samt Direktkval till SHL. Samtliga matcher kommer att finnas tillgängliga på C More, Playoff sänds dessutom i TV12.

C Mores nya profiler

Mike Helber (NY) - expert
Tidigare spelare och klubbdirektör. USA-födde Mike Helber kommer närmast från tjänsten som klubbdirektör i Linköping HC, klubben som han även spelade för i tio säsonger.

Lena Sundqvist (NY) - kommentator
Utbildad journalist, jobbat de senaste fyra åren på Radiosporten med bland annat kommentering av SHL. Har ett stort hockeyintresse.

Harald Lückner (NY) - expert
Flera års erfarenhet som spelare i SHL (Elitserien) och ännu fler som tränare samt en hel del år som expertkommentator. Han har även sju SM-guld på sin meritlista.

Sändningar

C More kommer att sända alla matcher i HockeyAllsvenskan på teve eller på webben.

Följande matcher är utvalda för TV-sändningar i september (resterande sänds på webben): 

11/9 Leksand - Timrå, C More Sport
12/9 Mora - Karlskoga, C More Sport
13/9 Timrå - Björklöven, C More Hockey
15/9 Tingsryd - AIK, C More Hockey
21/9 Västerås - AIK, C More Hockey 
22/9 Pantern - Leksand, C More Sport
27/9 Leksand - Vita Hästen, C More Hockey
29/9 Karlskoga - Västerås, C More Sport
30/9 AIK - Leksand, C More Hockey

C More har valt TV-matcher fram till omgång 26. Alla utvalda matcher finns på C Mores hemsida: 

Så sänds Hockeyallsvenskan 2015 omgång 1 – 26 (PDF)

Med reservation för ändringar.