En återvändare och två spetsar till MODO

9 augusti 2020 21:30

MODO slog till med en trippelvärvning under söndagskvällen. Aaron Gagnon har värvats in medan Jesper Lindgren och Aleksi Heponiemi lånas in från NHL-klubbar.


MODO slog till med en tung trio nyförvärv under söndagskvällen.

Klubben har värvat in Aaron Gagnon, samt gjort klart med lån av NHL-spelarna Jesper Lindgren och Aleksi Heponiemi.

Gagnon har tidigare spelat nio SHL-matcher med HV71. Den 34-årige forwarden, med 38 NHL-matcher på sitt cv, har efter senaste Sverige-sejouren huserat i Finland och Schweiz, och kommer närmast från SCL Tigers. Avtalet är skrivet på ett år.

– Gagnon kommer att tillföra rutin i vår forwardsbesättning. Han är högerskytt och blir användbar i samtliga spelformer. Han är även en spelare som kommer att bli viktigare och viktigare ju längre säsongen går, säger MODO-sportchefen Fredrik Glader till klubbens hemsida.

Lindgren gör comeback i MODO där han är juniorfostrad och spelade till 2017, innan han via ett par år i Finland hamnade i Nordamerika och Toronto Maple Leafs. Den 23-årige backen, som hittills spelat uteslutande AHL-hockey, spelar med MODO till NHL-campen drar igång i november, därefter tas beslut om resten av säsongen.

– Vi är jätteglada att ”Jeppe” tydligt visat att han vill tillbaka till MODO och den här lösningen med Toronto är väldigt bra för oss. Som spelare har han tydliga spetskvalitéer som offensiv back men har även tagit stora steg i hela sitt spel under de senaste säsongerna, säger Glader.

Heponiemi var poängbäste "rookie" i finska ligan för två år sedan med sina 46 poäng på 50 matcher och vann samma säsong JVM-guld. Ifjol försökte den 21-årige forwarden slå sig in i Florida Panthers, men det blev bara AHL-spel. Precis som med Lindgren så spelar Heponiemi med MODO till NHL-campen drar igång, därefter tas beslut om fortsättningen.

– Heponiemi är en skridskoskicklig, teknisk och poängstark spelare som håller en väldigt hög nivå i hela sitt spel. Han är lite av en artist som är utpräglat offensiv i sitt spel och kommer att tillföra oss mycket, inte minst i powerplay, säger Glader.

Läs mer om Aaron Gagnon på MODO:s hemsida

Läs mer om Jesper Lindgren på MODO:s hemsida

Läs mer om Aleksi Heponiemi på MODO:s hemsida

» Transfercentralen - full koll på silly season!