Målkalas och fyra matcher bjöd på 33 mål!
Publicerad: 2022-12-09
Det blev ett stort målkalas under fredagskvällen! Fyra matcher bjöd på 33 mål när Björklöven, Karlskoga, Djurgården och Kristianstad vann.

» Bilder från alla matcher!

Björklöven - Västerås 7-6 (PS)

» Stark vändning av Björklöven. Västerås ledde med både 3-0, 4-1 och 6-4, men Löven kom tillbaka och kvitterade till 6-6 med en och en halv minut kvar och avgjorde sedermera på straffar.

» Scott Pooley blev stor matchvinnare för Björklöven. Han kvitterade till 6-6 i slutet och avgjorde sedan på straffar. Totalt svarade Pooley för fyra (!) mål.

» Björklövens toppkedja med Pooley (fyra mål), Fredric Weigel (ett mål, tre assist) och Nick Schilkey (fyra assist) kombinerade in hela tolv poäng.

» Alex D'Orio fick kliva av i mitten av första perioden och ersattes av Melker Thelin i Björklöven-buren. 17 år och 198 dagar gammal är Thelin den sjätte yngsta målvakten att få speltid i HockeyAllsvenskan.

» Björklöven tog tredje raka segern och har nu poäng i tio raka hemmamatcher.

» Västerås har förlorat sex av de åtta senaste matcherna.

Målskyttar Björklöven: Scott Pooley 4, Gerry Fitzgerald, Fredric Weigel, Daniel Rahimi
Målskyttar Västerås: Lukas Zetterberg 2, Sakari Salminen 2, Jimmie Jansson Lorek, Alexander Lunsjö

Karlskoga - Vita Hästen 6-3

» Det stod 3-3 efter två perioder innan Karlskoga avgjorde bataljen via tre raka mål i tredje perioden.

» David Lindquist sköt dubbla mål för BIK och gjorde därmed poäng för fjärde hemmamatchen i rad.

» Karlskoga bärgade femte raka segern i Nobelhallen.

» Vita Hästens dystra bortatrend fortsätter. Värmlänningarna har förlorat tio bortamatcher i rad.

» Vita Hästens Sebastian Falk har efter sin skadecomeback gjort mål i tre raka matcher.

Målskyttar Karlskoga: David Lindquist 2, Gustaf Franzén, Albin Eriksson, Kalle Jellvert, Lucas Forsell
Målskyttar Vita Hästen: Jakob Stridsberg, Erik Borg, Sebastian Falk

Djurgården - Östersund 6-1

» Djurgården tog revansch. När lagen möttes i onsdags så vann Östersund med 2-1, nu toig Djurgården en klar 6-1-viktoria.

» Djurgårdens Marcus Krüger gjorde mål efter tolv sekunder. Det är säsongens snabbaste mål.

» Djurgårdens Liam Öhgren noterade en assist och gjorde därmed poäng för femte matchen i rad.

» Djurgården plockade tredje raka hemmasegern.

» Östersund har vunnit och förlorat varannan match sett över de åtta senaste omgångarna.

Målskyttar Djurgården: Marcus Krüger, Wiktor Nilsson, Olle Liss, Fredrik Forsberg, Cameron Schilling, David Blomgren
Målskyttar Östersund: Alexander Anderberg

Kristianstad - Västervik 4-0

» Kontraster för Kristianstad: 0-4-förlust mot Almtuna i onsdags, 4-0-seger mot Västervik i dag.

» Samtliga KIK-mål gjordes av backar.

» Filip Larsson vaktade buren i Kristianstad. Han motade samtliga 27 skott och höll alltså nollan.

» Kristianstad bröt en tre matcher lång förlustsvit och tog första trepoängaren på hemmaplan på över en månad.

» Västervik har förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Målskyttar Kristianstad: Roope Laavainen 2, Rikard Olsén, Jakob Bondesson