Panelen: "Behövs mer poäng och spets"

10 juni 2022 11:00

Tre experter ger sin syn på Tingsryds silly season - hur den har sett ut så här långt, styrkor och svagheter och vad mer som måste in i truppen.


Panelen:
Oskar Tinggren, journalist Smålandsposten
Filip Engberg, Taif-supporter
Alexander Jepsen, journalist minhockey.se

Vad säger ni om lagets silly season så här långt?

Oskar Tinggren: Det känns ungefär som tidigare år, stabilt men inget som upphetsar nämnvärt. Inte än i alla fall. Isak Pantzare och Eemeli Räsänen känns som spännande namn på backsidan, framförallt den sistnämnde. Max Eisenmenger och Viktor Lennartsson likaså. Felix Olsson vet man vad man får av och en spelare som Jakob Heljemo är nog redo att ta nästa kliv. Det lär dröja till juli innan de andra värvningarna vi känner till presenteras, men då hoppas och tror jag att ett toppnamn för förstakedjan också släpps. Det behövs.

Filip Engberg: Stabil. Ser ut att bli en bra stomme kvar från förra säsongen som kryddas med en del nya och eventuellt nygamla spelare som ryktas in.

Alexander Jepsen: Svårt såklart när inte allt är presenterat och klart. I dagsläget (9 juni) när detta skrivs finns tre backar presenterade. Gillar ändå stora delar av det som är klart.

Vad är styrkan i lagbygget?

Oskar Tinggren: Precis som tidigare tycks fokus ligga på att hitta karaktärer och personer som kan trivas i den speciella miljö Tingsryd ändå är och därigenom finna segrar och vinnarkänsla. Man tycks dock ha funnit en brist i tidigare trupper, en brist på rightare och tuffhet. Det har man till viss del åtgärdat och fortsätter man spinna på det det granithårda spåret tror jag att det kan bli rätt intressant med ett småländskt Karlskoga.

Filip Engberg: Av det som är presenterat känns centersidan stark med Daniel Öhrn, Felix Olsson, Jakob Heljemo och Joachim Nermark Nermark. Tomas Rydén kom in och stod för ett gäng starka insatser i slutet på förra säsongen, hoppas han kan fortsätta på inslagna vägen. Annars är det som vanligt kollektivet som är den primära styrkan.

Alexander Jepsen: Målvaktssidan, tycker jag. Tror extremt mycket på Tomas Rydén. Spelar han i Tingsryd även 2023/2024 är jag förvånad. Inte lika om han däremot tillhör en SHL-klubb.

Vad är svagheten i lagbygget?

Oskar Tinggren: Samma som tidigare år, man har tappat sina bäst producerande spelare och dessa ska ersättas. Fladebys och McShanes mål känns inte lika svåra att hitta i nya spelare som Svenssons och Harjus (som tycks återvända) året innan, men ändå. Nya toppspelare ska in och det är svårt att säga om de finns i truppen som den ser ut just nu.

Filip Engberg: Med bara tre backar på kontrakt är det svårt att peka på något annat just nu. Saknas också beprövat målskytte på HockeyAllsvenskan-nivå.

Alexander Jepsen: Backsidan innehåller tre spelare så det får bli den.

Vad mer måste in?

Oskar Tinggren: Poäng och spets. Bredden finns där och spelarna vi redan vet till ska in faller för det mesta också in i den kategorin. Befintliga spelare kommer så klart behöva lyfta sig för att säsongen ska sluta i slutspel, men det lär också behöva komma in någon med målsprutepotential.

Filip Engberg: Spelare som kan mildra tappen av Tobias Fladeby och Alexander Lindelöf.

Alexander Jepsen: Backar.

Finns det någon drömvärvning klubben kan göra?

Oskar Tinggren: Samma som varje år, Tadeusz Niedomysl.

Filip Engberg: Niklas Olausson om man får drömma fritt. Jonatan Harju om man ska vara realistisk.

Alexander Jepsen: Hmm… om vi verkligen snackar drömvärvning så säger jag Lawrence Pilut. Lite mer realistiskt? Säg en yngre kille med potential att slå igenom. En ny Filip Cederqvist-typ, typ.

» Transfercentralen