Matchguide: Västerås går för fjärde raka
Publicerad: 2018-11-21
Onsdag och full omgång i Sveriges mest underhållande liga! Tar Västerås fjärde raka segern? Vad hittar Henrik "Kingen" Larsson på i debuten för Karlskoga? Gör Kim Tallberg mål i comebacken med Tingsryd? Fortsätter Västerviks otroliga målform? Svaren kommer ikväll!

FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Leksand - Karlskrona, Tegera Arena
19.00 Västerås - Södertälje, ABB Arena
19.00 Tingsryd - AIK, Nelson Garden Arena
19.00 Björklöven - Västervik, A3 Arena
19.00 Pantern - MODO, Rosengårds Ishall
19.00 Oskarshamn - Vita Hästen, Be-Ge Hockey Center
19.00 Karlskoga - Almtuna, Nobelhallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västerås mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Lukas Zetterberg, Västerås, och Marcus Fagerudd, Södertälje.
» Även fokus på matchen mellan Leksand och Karlskrona.
» Spelarkorrarna Jimmie Jansson, Västerås, och Christopher Liljewall, Södertälje, bjuder på inside-material.
» I första pausen gästas studion av Västerås sportchef Patrik Zetterberg.
» I andra pausen analyseras Södertäljes defensiv.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

{!A}

LEKSAND - KARLSKRONA

Leksand strafförlorade mot Almtuna senast men har poäng i sex raka matcher och har vunnit fyra raka hemmamatcher. Att dalalaget är starka på hemmaplan har en hel del med publiken att göra, menar talangfulle backen Filip Johansson:
– När man har dem i ryggen blir man liksom pushad att göra det där lilla extra. Självklart handlar det om saker som vi ska göra ändå, men har man täckt ett skott och fått massa jubel från publiken blir man ju väldigt sugen på att göra det snart igen. Vår publik är fantastisk, och just det här med att de aldrig ger upp tror och hoppas jag smittar av sig på oss spelare med, säger han till Leksands hemsida.
Ikväll är det Karlskrona som gästar Tegera Arena.
Blekinge-laget är också i fin form. Det blev förvisso förlust mot Björklöven senast, men innan dess hade laget poäng i sju raka matcher.
Senast lagen möttes i Tegera Arena, för en månad sedan, så vann Leksand med 7-4.
– Till skillnad från då så har vi ett bättre självförtroende som lag idag. Det kommer bli en utmaning för oss, säger Karlskronas tränare Ove Molin till blt.se.

Noterat:
» Tobias Forsberg spelade inte senast för Leksand och är dag till dag, skriver dt.se. Calle Själin och Mattias Ritola är långtidsskadade.
» Karlskrona ställer upp med samma lag som senast, skriver blt.se. Jörgen Karterud och Viktor Liljegren saknades i förra matchen.
» Leksands Thomas Valkvä-Olsen har gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Leksands hemsida

{!B}

VÄSTERÅS - SÖDERTÄLJE

Det är motsatta formkurvor som ställs mot varandra i ABB Arena ikväll. Hemmalaget Västerås är i fin form med tre raka vinster samtidigt som Södertälje brottas med spelet och står på fyra raka nederlag.
Västerås har en glödhet kedja med Kalle Östman, Marcus Bergman och Lukas Zetterberg som noterat 24 poäng på de fem senaste matcherna, och den enheten är en stor del i lagets fina resultat på sistone.
– Vi har alla hittat ett bra självförtroende den här säsongen. Kalle är en väldigt duktig allroundspelare som är jätteskön att spela med. Han brinner verkligen för att vi ska få ut det mesta. Och kul för Lukas att det släppt så mycket och att han fick göra hattrick förra matchen. Jag trivs jättebra i den kedjan, säger Marcus Bergman till vlt.se.
För Södertälje är det fullt fokus på att vända den negativa trenden.
– Vi tar läget på allvar, det gör vi verkligen. Det som är viktigt att fokusera på är att vi är nyanserade i vår analys av matcherna och tittar på vad som verkligen har skett. Tittar vi på Västerviksmatchen vinner vi antalet målchanser ganska stort, men sedan är fakta att vi inte får in pucken och vi måste göra några mål till för att vinna matcherna samtidigt som vi måste lite på vårt försvar, säger tränaren Ulf Lundberg till klubbens hemsida.

Noterat:
» Västerås saknar alltjämt backen Kenny Källström och har frågetecken för forwarden Anthon Eriksson som varit sjuk, skriver vlt.se. Jesper Cederberg, missat två matcher, kliver troligen in i laget igen. Samuel Ersson vaktar målet.
» Södertälje har Marcus Bohman och Victor Andersson på skadelistan. Mot Västerås så väljer man också att peta veteranen Stefan Gråhns och istället ge junioren Hugo Gustafsson chansen från start.
» Västerås kedja med Kalle Östman, Marcus Bergman och Lukas Zetterberg har noterat 24 poäng på de fem senaste matcherna.

» Läs mer på Södertäljes hemsida

{!C}

TINGSRYD - AIK

Tingsryd tog säsongens första bortaseger när man slog tillbaka Pantern med 3-0 i söndags. Hemma har laget också visat spirande form på slutet, även om det blev förlust mot serieettan Oskarshamn senast i Nelson Garden Arena.
Ikväll väntar match mot serietvåan AIK.
– Nu ska vi bygga vidare på Panternmatchen, spela Tingsrydshockey med ett bra försvarsspel och visa offervilja, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.
– AIK är ett duktigt lag som spelar bra ishockey och som förflyttar pucken snabbt. Vi måste försöka stänga till i mittzonen.
AIK förlorade mot Västerås med 4-1 senast och blev utan poäng i en match för blott andra gången den här säsongen.
– Vi gjorde inga mål. Västerås gjorde mål på sina chanser, de var ruggigt effektiva. Och (Lukas) Zetterberg fick lägena och han är bra på att göra mål. Men de har 22 procent i skotteffektivitet och vi har tre. Det är omöjligt att vinna då, säger AIK-tränaren Thomas Mitell till hockeypuls.se om den matchen.

Noterat:
» Tingsryd får tillbaka forwarden Kim Tallberg som missat tio matcher på grund av skada, skriver smp.se. Dessutom är det klart att tryout-forwarden Joakim Axman blir kvar resten av säsongen. Filip Owesson är skadad.
» AIK tappar backen Simon Fernholm jämfört med senast. På skadelistan finns sedan tidigare Johannes Jönsson, Alexander Deilert och Jacob Dahlström. Däremot blir det comeback för Anton Holm som inte spelade senast. Allt enligt hockeypuls.se.
» AIK:s Max Lindholm har gjort fyra mål på de två senaste matcherna.

{!D}

BJÖRKLÖVEN - VÄSTERVIK

Igår kom beskedet att Björklöven inte förlänger med sportchefen Fredrik Grönberg som därmed får lämna föreningen. Anledningen? Klubben är helt enkelt inte nöjda med den sportsliga utvecklingen.
Joakim Fagervall tar tills vidare över som sportchef och kombinerar det med rollen som huvudtränare.
Björklöven har ryckt upp sig efter en risig start på säsongen och har vunnit sex av de nio senaste matcherna där man 1-0-vann mot Karlskrona i måndags. Ikväll väntar hemmamatch mot Västervik, ett lag som Löven brukar ha svårt mot.
– Vi har haft problem mot Västervik innan, det har inte funkat. Det är kanske för att vi inte är lika ödmjuka som mot topplagen, det gäller att se dem som vilken motståndare som helst och göra grundjobbet, säger assisterande tränaren Jesper Jäger till Björklövens hemsida.
Västervik är i kanonform. Laget har vunnit de två senaste matcherna med 6-0 och 6-2. Det trots att laget just nu är skadedrabbat.
– Känslan är bra, sen är det små marginaler som gjort att det blivit så mycket mål. Det finns matcher där vi gjort det bättre, men inte gjort mål. Nu har vi fått in lite enklare mål, säger tränaren Mattias Karlin till dagensvimmerby.se.

Noterat:
» Oskar Stål Lyrenäs fick en rejäl smäll mot Karlskrona senast och missar en tid. Senast spelade inte Mikko Pukka, Hardy Häman Aktell, Cody Murphy, Emil Norberg och Filip Cruseman.
» Västervik har fyra tunga namn på skadelistan och Andreas Frisk och Gabriel Desjardins kan bli borta ända till jul, skriver klubben på sin hemsida. Emil Alba och Trevor Mingoia väntas dock tillbaka inom kort.
» Västerviks Kellen Jones har gjort tre mål och totalt fem poäng på de två senaste matcherna.
» Västerviks Emil Wahlberg har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Björklövens hemsida
» Läs mer på Västerviks hemsida

{!E}

PANTERN - MODO

MODO lyckades äntligen bryta sin negativa trend senast. Laget 2-1-vann mot Vita Hästen efter att ha avgjort med elva sekunder kvar, och fick därmed segra efter att ha förlorat sex raka matcher innan dess.
– Nu hoppas vi att det var en boost för självförtroendet, att vi kan ta med oss det och att vi fortsätter jobba på de bitarna som vi har strävat att bli bättre på, säger tränaren Björn Hellkvist till MODO:s hemsida.
Ikväll väntar bortamatch mot Pantern och då hoppas MODO börja bygga på en vinstsvit. Senast lagen möttes så vann Pantern med 4-1.
– Kan vi återupprepa den prestation som vi hade här hemma senast så är sannolikheten att vi vinner ganska stora. Sen är det inte lätt på bortaplan, och det är inte lika lätt att göra två så bra prestationer mot samma lag. För de kommer att scouta oss, säger Hellkvist.
Pantern är inne i en svacka just nu. Laget har bara vunnit en av de sju senaste matcherna och 0-3-föll mot Tingsryd senast.
– Vi kan inte vinna matcher om vi inte gör mål på våra chanser. Det finns inga ursäkter utan det är bara för dåligt. Vi får fortsätta analysera det och bryta ner situationerna, säger tränaren Viktor Stråhle till sydsvenskan.se.

Noterat:
» Pantern och backen William Pethrus har valt att bryta samarbetet och han har lämnat klubben. Ruben Rampazzo har missat de tretton senaste matcherna.
» MODO spelade utan Tobias Ericsson, Tim Wahlgren, Anton Karlström och Kristian Jakobsson senast.

» Läs mer på MODO:s hemsida

{!F}

OSKARSHAMN - VITA HÄSTEN

Oskarshamn fortsätter att imponera och har vunnit sju av de nio senaste matcherna där alla segrarna dessutom är trepoängare.
Ikväll jagar smålänningarna en ny seger när Vita Hästen kommer på besök. Senast lagen möttes så vann IKO med 6-2.
– De är skickliga i powerplay, så det ska vi undvika, säger assisterande tränaren Fredrik Hallberg till klubbens hemsida.
Vita Hästen vann de två första matcherna efter landslagsuppehållet men har sedan åkt på två tunga förluster: först 0-6 mot Västervik, sedan 1-2 mot MODO där det avgörande målet kom med bara elva sekunder kvar.
– Det är inte synd om mig eller någon annan på något sätt, men det blir inte mycket sömn efter en sådan match mot Västervik. När vi åker från Västervik är vi jävligt sura och förbannade, men vi försöker inte gömma oss. Vi vinner inte Övik och vi släpper in förlustmålet med elva sekunder kvar, men vi försöker verkligen den matchen, säger tränaren Leif Strömberg till klubbens hemsida.

Noterat:
» Oskarshamn får tillbaka Robin Söderkvist som missat de åtta senaste matcherna. Backen Oskar Nilsson är avstängd.
» Vita Hästen spelade utan Lukas Löfguist, August Gunnarsson och Arvid Degerstedt senast. Degerstedt är nu tillbaka efter sin avstängning.
» Vita Hästen har bara gjort ett mål på de två senaste matcherna.

» Läs mer på Oskarshamns hemsida

{!G}

KARLSKOGA - ALMTUNA

Igår blev det klart att Henrik Larsson återvänder till Karlskoga efter en dryg säsong i Brynäs och "Kingen" spelar redan ikväll mot Almtuna.
– Först och främst vill jag spela hockey igen, det har varit dåligt med istid på slutet, dels på grund av skador men också för att jag inte haft tränarnas förtroende, säger Henrik Larsson till Karlskogas hemsida om återkomsten.
Karlskoga har radat upp uddamålsmatcher efter landslagsuppehållet där det blev seger i två raka matcher innan man föll mot Oskarshamn senast.
Almtuna har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna även om det bara blivit två trepoängare. Senast blev det en straffseger mot Leksand, och den hoppas man bygga vidare på ikväll:
– Utmaningen i morgon (idag) blir att bibehålla tålamodet i spelet utan puck, samma typ av skridskoåkning och hemgångar som senast mot Leksand. I spelet med puck att fortsätta och vara starka på pucken och få längre anfall. Det får oss framgångsrika i matcherna, säger tränaren Martin Gudmundsson till Almtunas hemsida.

Noterat:
» Henrik Larsson blev klar igår och gör debut för Karlskoga ikväll. Jacob Lundegård och Viktor Lang saknas alltjämt på grund av skador.
» Almtuna har samma lag som senast vilket innebär att Jesper Mångs, Jonathan Léman och Alexander Bjuström saknas.
» Karlskogas Fredrik Forsberg har gjort poäng i sex av de sju senaste matcherna.

» Läs mer på Karlskogas hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

Jonas Gustavsson