Transferveckan: Vecka 23!

13 juni 2022 08:15

Hänger ni med under silly season i HockeyAllsvenskan? Här är en sammanfattning av alla transfernyheter den senaste veckan!


Transfernyheter publiceras kontinuerligt i Transfercentralen där ni också hitta läget i alla trupper:

» Transfercentralen 2022

Veckans nyheter:

FORWARDEN STANNAR I SSK

Emil Alba blir kvar i Södertälje och har kritat under ett nytt ettårsavtal.
24-åringen svarade för 19 poäng på 50 matcher under sin andra SSK-vinter. Totalt i HockeyAllsvenskan har forwarden levererat 91 poäng på 260 matcher.
"Jag ser honom som en mångfacetterad spelartyp som kan spela på många positioner och i alla spelformer, dessutom en uppskattad lagkamrat", säger sportchefen Emil Georgsson.

BLIR INTE KVAR I LÖVEN

Francis Perron lämnar Björklöven.
Kanadensaren försvinner från Sverige och kommer nästa säsong att spela med schweiziska Sierre.
26-åringen svarade för 16 poäng på 29 matcher under en skadefylld säsong efter att året innan dess levererat tio poäng 16 matcher.

TRÄNARNA FÖRLÄNGER MED ÖSTERSUND

Huvudtränaren Kjell-Åke Andersson och assisterande tränaren Markus Molin har förlängt med Östersund.
Duon förde upp klubben i våras och kommer alltså leda laget under den första historiska säsongen i HockeyAllsvenskan.
"Jag tycker att det här ska bli fantastiskt roligt och en härlig utmaning", säger Kjell-Åke Andersson till Östersunds-Posten.

KRISTIANSTAD PLOCKAR IN TALANG

Kristianstad har gjort klart med backen Fred Nilsson.
19-åringen är juniorfostrad i Skellefteå. Där gjorde han 13 poäng på 32 matcher i J20 Nationell i vintras och var vid sidan om det ombytt i elva SHL-kamper.
"Han är en välutbildad, rörlig och rejäl back som gillar att vara delaktig i spelet", säger sportchefen och tränaren Mikael Gath.

CENTER STANNAR I BIK

David Lindquist förlänger med Karlskoga.
29-åringen svarade för 35 poäng på 52 matcher under sitt andra BIK-år. Totalt i HockeyAllsvenskan, där han också spelat med Björklöven, så har centern gjort 143 poäng på 255 matcher.
"David kommer från en stark säsong där han var med i lagets poängtopp och han är en smart spelare som bidrar på många plan", säger sportchefen Torsten Yngveson.

KLAR FÖR ÅTERKOMST I TINGSRYD

Felix Olsson är klar för en comeback i Tingsryd.
26-åringen har gjort två säsonger i Taif sedan tidigare och gjorde 39 poäng på 52 matcher för två år sedan. Gångna vintern blev det 17 poäng på 38 matcher i Södertälje. Nyligen så valde Olsson och SSK att gå skilda vägar, trots ett år kvar på avtalet.
"Tingsryd är en fin förening att vara i så det var ett lätt beslut att ta", säger Felix Olsson om comebacken.

VÄSTERÅS PLOCKAR IN BACKBJÄSSE

Västerås har gjort klart med Oliver Bohm.
Backen kommer närmast från HV71 dit han kom under vintern och hann med elva matcher i grundserien samt tretton matcher i slutspelet.
30-åringen har 415 SHL-matcher på sitt cv.
"Vi har tittat efter en defensivt stabil pjäs med en hel del erfarenhet, vi får det mesta i Oliver", säger sportchefen Patrik Zetterberg.

BACKEN FORTSÄTTER I ÖSTERSUND

August Hansson är klar för en fortsättning i Östersund.
21-åringen är fostrad i klubben och inleder i höst sin femte säsong i A-laget. Backen svarade för nio poäng på 43 matcher i vintras.
Totalt i HockeyEttan har det blivit 139 matcher.

ÖSTERSUND FÖRLÄNGER MED FORWARD

Erik Rainersson har kritat under ett nytt avtal med Östersund.
Forwarden svarade för 27 poäng på 45 matcher i HockeyEttan gångna vintern. 23-åringen har sedan tidigare 101 allsvenska matcher med Björklöven på sitt cv.

RUTINERAD CENTER TILL MODO

MoDo har gjort klart med Adam Pettersson.
Centern ansluter från Brynäs där han svarade för åtta poäng på 46 matcher i vintras. Totalt har det blivit 157 poäng på 532 SHL-matcher.
30-åringen har skrivit på ett treårsavtal.
"Han är pålitlig och har också en stor dos erfarenhet, vilket vi vill addera till vårt lag", säger sportchefen Henrik Gradin.