Truppen: "Värvat in allsvensk erfarenhet"

25 september 2020 09:30

14lag14analyser: Väsby har värvat in en hel del allsvensk rutin sedan avancemanget upp blev klart. Här är en titt på Väsbys trupp inför kommande säsong.


Noterbart om Väsbys trupp:

– Väsby hade byggt klart sin trupp för en ny säsong i HockeyEttan när det blev klart med ett avancemang till HockeyAllsvenskan i somras, efter att Karlskrona degraderats på grund av ekonomiska orsaker. Sedan det blev klart med allsvenskt spel så har klubben adderat ytterligare nio spelare.

– Av de nio spelarna som tillkommit efter avancemanget så spelade sex av dem i HockeyAllsvenskan ifjol (Henrik Lundberg, Gustav Bouramman, Jacob Spångberg, Ricard Blidstrand, Henrik Rommel och Sebastian Bengtsson), och ytterligare två av dem, Johan Lorraine och Joakim Axman, har lirat allsvenskt tidigare. Klubben har således adderat massor av allsvensk rutin.

– Tidigt under försäsongen så valde Väsby att banta truppen med sex spelare som lånades ut till HockeyEttan-klubbar: Sebastian Andersson, Mikael Lengmo, Gabriel Österberg, Felix Dahlgren, Linus Pellfolk och Oskar Andrén. Österberg har dock spelat med Väsby under försäsongen den senaste tiden.

– Gustav Bouramann hade en speciell säsong ifjol. Backen kom hem till Sverige efter fem år i Nordamerika, men lyckades inte ta någon tröja i Färjestad. Efter en utlåningssejour till Björklöven så hamnade han sedermera i AIK. Nu blir det alltså ett klubbyte igen, denna gång till Väsby.

– Väsbys mest spektakulära nyförvärv? Helt klart Raphaël Lavoie. Den kanadensiske stortalangen fick lämna Rögle precis innan SHL-premiären, och hamnade istället i HockeyAllsvenskan. 19-åringen lånas in från Edmonton Oilers under hela kommande säsongen, och den store högerskytten matade in hela 82 poäng på 55 matcher i den kanadensiska juniorligan QMJHL ifjol.

– Sommaren blev speciell för André Nordstrand. Han har haft knaper istid i Karlskrona de två senaste åren, och skrev på för Väsby i våras för att få en stor roll i HockeyEttan. Men... Karlskrona degraderades och Väsby flyttades upp, och därmed blir Nordstrand hux flux kvar på allsvensk nivå.

– Christoffer Gozzi, Elliot Lorraine och Johannes Nilsson var den ledande kedjan i Väsby ifjol och trion kombinerade in hela 131 (!) poäng på 40 matcher i HockeyEttan.

– Flera av spelarna i Väsby har testat på HockeyAllsvenskan tidigare, men inte riktigt lyckats bita sig fast. Rasmus Sörgardt har gjort en och en halv säsong i Tingsryd, men lämnade i våras. Fredrik Falk misslyckades med att spela till sig ett avtal via en tryout med Vita Hästen ifjol, Robin Karlsson och Christian Holmblad har fått några få matcher, Jonathan Rodensjö tog aldrig någon fast plats i Västervik. Det vimlar således av spelare som vill bevisa sin allsvenska klass.

TRUPPEN

MÅLVAKTER
Sebastian Andersson - NY från Hammarby
Linus Ryttar
Henrik Lundberg - NY från Karlskoga

BACKAR
Fredrik Falk
Robin Karlsson
Mikael Lengmo
Martin Liljekvist
Fredrik Stridlund
Rasmus Sörgardt - NY från Tingsryd
Viktor Åström
Gabriel Österberg
Gustav Bouramman - NY från AIK
Jacob Spångberg - NY från Vita Hästen
Ricard Blidstrand - NY från AIK

FORWARDS
Oskar Andrén
Felix Dahlgren
Manfred Ehlers
Lubomir Fetkovic
Christoffer Gozzi
Christian Holmblad
Pontus Karlsson
Jesper Kemi
Elliot Lorraine
Johannes Nilsson
André Nordstrand - NY från Karlskrona
Linus Pellfolk - NY från Spånga
Jonathan Rodensjö
Henrik Rommel - NY från Karlskrona
Joakim Axman - NY från Strömsbro
Sebastian Bengtsson - NY från Södertälje
Johan Lorraine - NY från Bregenzerwald
Raphaël Lavoie - LÅN från Edmonton Oilers

TRÄNARE
Viktor Tuurala
Nicklas Pettersson

FÖRLUSTER
Edvin Olofsson, mv, AIK
Oliver Horrsell, b, AIK
Anton Rask, f, oklart
Nick Hedemyr, f, Wings
Leonard Forselius, f, Kiruna

» #14lag14analayser