Veckans Femma: "Hyfsat het just nu!"

22 februari 2021 14:00

Varje vecka så tar vi ut veckans femma i HockeyAllsvenskan och prisar de spelarna som varit hetast i ligan!


MÅLVAKT

Andreas Ljunggren, Tingsryd

Målvaktspositionen den här veckan är vigd åt Andreas Ljunggren. Två starter, två segrar, två nollor. 25-åringen hade stor del i segrarna mot Västervik (2-0) och Mora (4-0). Faktum är att Ljunggren hållit nollan i sina tre senaste starter, och bara släppt in ett enda mål i sina fyra senaste kamper. Hyfsat het just nu, med andra ord!

Bubblare: Alexander Sahlin, Almtuna

BACKAR

Filip Hasa, Almtuna

Filip Hasa gjorde en fin debutsäsong i HockeyAllsvenskan ifjol men har tagit ett kliv till framåt i år. Hade stor del i Almtunas två segrar i veckan där laget bara släppte in ett enda mål, och kryddade det hela med ett urläckert mål i segern mot AIK.

Ludvig Claesson, Tingsryd

Tingsryd är riktigt starka just nu, fem segrar på sex matcher, och i veckan släppte laget in noll mål på två matcher. En underskattad back som sällan får rubriker är Ludvig Claesson, men han betyder enormt mycket för Taif. 24-åringen gick +3 den gångna veckan.

Bubblare: Nikolai Belov, Björklöven

FORWARDS

Patrik Karlkvist, MODO

Efter fem raka förluster så fick MODO till ett trendbrott senast i och med 6-1-segern mot Västerås. Trots motgångarna för laget så levererar Patrik Karlkvist i strid ström. Forwarden matade in två mål och tre assist på tre matcher i veckan.

Tobias Lindberg, Väsby

Väsby är starka just nu och vann alla sina tre matcher i veckan. Toppkedjan med Tobias Lindberg som spelmotor hade stor del i det. Lindberg själv skyfflade in fyra mål och tre assist och gjorde bland annat ett hattrick i bortasegern mot Björklöven.

Colin Smith, Väsby

Väsbys toppkedja med Tobias Lindberg, Raphaël Lavoie och Colin Smith är sylvassa just nu. Smith sköt ett mål och noterade fem assist den gångna veckan när nykomlingen plockade tre raka segrar. Den 27-årige kanadensaren har gjort finfina 29 poäng på 22 matcher i år.

Bubblare: Raphaël Lavoie, Väsby; Jens Lööke, Timrå; J.T. Brown, Björklöven