Listan: "Fin hyllning av Röd Blåa Fans"

29 september 2022 13:15

Varje vecka så listar vi tio heta grejer från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan - en salig blandning av lag, spelare och prestationer!


1 RÖD BLÅA FANS HYLLNING

Förra veckan blev Oskarshamn-supportern och funktionsnedsatte Ulf Sandberg misshandlad till döds på Stora Torget i Oskarshamn. I gårdagens match mellan Västervik och Södertälje så valde hemmalagets supporterklubb Röd Blåa Fans att visa sitt stöd för Ulf genom en banderoll. Ett hedervärt initiativ som fick mycket uppmärksamhet och beröm. Hockeyfamiljen är stark!

2 ANNA HAMMARS DEBUT

I går debuterade Anna Hammar i HockeyAllsvenskan och blev därmed den första kvinnan att döma i någon av de två högsta herrserierna i svensk hockey. Hammar agerade linjedomare i matchen mellan Västervik och Södertälje. "En kul debut och en bra match som var tajt in i det sista", säger Hammar efteråt.

3 PREMIÄRFESTEN

Hela 26 967 personer var på plats i fredagens premiär och det var fullsatt i tre av arenorna. Otroligt häftiga siffror som visar vilket fantastiskt engagemang det finns kring lagen i HockeyAllsvenskan. Det är supportrarna som skapar atmosfären, inramningen och stämningen på matcherna - och det är hela grunden i Sveriges mest underhållande liga! Under fredagen väntar sex nya hemmapremiärer. Då hoppas vi på nya publikfester!

4 ÖSTERSUND

Nykomlingar har haft det tufft i HockeyAllsvenskan de senaste åren och Östersund har varit bottentippade i förhandstipsen... men starten har varit riktigt vass. Jämtlänningarna straffvann mot Södertälje i premiären och följde upp det med att ta en klar seger mot AIK under onsdagskvällen. Bland annat så har Isak Mantler imponerat stort med sitt målvaktsspel i inledningen.

5 KRISTIANSTAD

Kristianstad var förra säsongens sensationslag i HockeyAllsvenskan. Skåningarna tappade ett gäng av sina nyckelspelare inför i år men har ersatt bra, och har varit glödheta i säsongsinledningen. 4-0-segern i premiären mot Almtuna följdes upp av en 4-2-seger mot Djurgården på Hovet. Nye målvakten Filip Larsson har varit strålande i båda kamperna.

6 OLIVER ÅSTRÖMS CYKELTUR

I våras lovade Oliver Åström från Kalix att cykla till den allsvenska premiären om något lag från norra ettan gick upp i HockeyAllsvenskan. Det lyckades Östersund med och därmed var det bara för Oliver att cykla sjuttio (!) mil mellan Kalix och Östersund. Han delade upp turen på fem dagar förra veckan och kom fram i god tid till nedsläpp i Östersund-premiären. Imponerande insats, Oliver!

7 DRÖMMÅLEN

Det har bara spelats ett par omgångar av HockeyAllsvenskan men vi har redan sett ett gäng urläckra mål. Åke Stakkestads kyliga avslut från nära håll, Marcus Velas soloräder, Adam Petterssons slalomåkning med extra allt, Jakob Bondessons soloshow och Olle Liss dunderkanon inte minst. Inget snack om att lirarna bjudit på riktiga delikatesser. Förhoppningsvis blir det mer av den varan framöver!

8 MARCUS VELA

Känslan är att Västervik har transatlantfyndat igen. Marcus Vela sopade in sju puckar under försäsongen och har inlett säsongen med att göra mål i båda de första matcherna. Inga dåliga kassar, heller. I första matchen avgjorde han på övertid efter att ha plockat ner en puck på volley, fått kontroll och dunkat in pucken, och i andra matchen gjorde han allt på egen hand när han körde från egen blå, bröt in på kassen och petade in trissan.

9 SEBASTIAN FAKTS HISTORISKA MÅL

Forwarden Sebastian Fakt skrev in sig i historieböckerna under premiären när han sköt Östersunds första historiska mål i HockeyAllsvenskan. 27-åringen värvades in från Karlskoga till den här säsongen men har lirat i Östersund tidigare.

10 CARL LINDBOMS RÄDDNING

Vi har sett ett gäng heta räddningar i upptakten av HockeyAllsvenskan och den svettigaste har Carl Lindbom i Djurgården svarat för. I premiären mot Västerås så svarade keepern för en reflexräddning från nära håll som var magisk. Trevor Cheek skulle bara trycka in pucken, men rånades av Lindbom. 19-åringen gjorde för övrigt en riktigt stark insats i matchen.