Profilerna: "Hoppas han kan slappna av"

24 september 2020 09:30

#14lag14analyser: Vem får sitt genombrott? Vem vinner poängligan? Vita Hästen-tränaren Tony Zabel lyfter fram profiler inför säsongen.


Vita Hästen-tränaren Tony Zabel om...

... tre nyförvärv som vi ska ha koll på?

– Julius Pohjanoksa från TPS. En bra målvakt. Det som sticker ut är hans snabbhet. Han är en atletisk målvakt, men ändå lugn i sin spelstil.

– Niklas Folin från Västervik. Jag tror han gör en bra säsong i år. Han har SHL-kvaliteter i sitt spel, nu ska vi jobba för att han ska få vara hel och fräsch, han har haft en del skadeproblematik senaste åren. Vi ska se till att han bli redo för nästa steg.

– Topi Nättinen från TPS. Det ska vara en klasspelare för oss. Inget snack om saken.

... vem får sitt genombrott i år?

– Varför inte Erik Borg? Det är en spelare som jobbade hårt med sin utveckling ifjol, med vad han ska göra och hur han ska göra det. Han är en intelligent spelare som är vältränad och som verkligen vill bli bättre. Jag hoppas att han kan slappna av i år och spela ut sitt register.

... vem pratades det för lite om?

– Jag vill slå ett slag för vår fjärdekedja med Erik Borg, Arvid Degerstedt och Anton Johansson. Det är ett riktigt arbetargäng. De levererar en riktigt bra arbetsinsats varje dag, och som tränare är det drömmen att ha sådana spelare.

... vem vinner poängligan i Vita Hästen?

– Jag säger Topi Nättinen.

» #14lag14analayser