Fem av sex matcher slutade med bortaseger!
Publicerad: 2022-01-19
Det var bortafest under onsdagen när fem av sex bortalag vann. Till slut blev det segrar för Vita Hästen, Mora, Tingsryd, Troja, HV71 och Kristanstad.

Vita Hästen - Västerås 5-1

» Fabian Ilestedt var en av de stora härförarna för Vita Hästen. Forwarden låg bakom samtliga hemmamål med fyra kassar och en assist (alltså totalt fem poäng). Det var Ilestedts andra hattrick den här säsongen.

» Adam Ohre vaktade Vita Hästen-buren och var bara drygt fyra minuter från att hålla nollan. Till slut blev det 37 räddningar på 38 skott och en räddningsprocent på 97,4 %.

» Vita Hästen plockade poäng för sjunde matchen i rad.

» Västerås åkte på tredje raka bortaförlusten.

» Västerås Marcus Bergman gjorde mål för fjärde matchen i rad.

Målskyttar Vita Hästen: Fabian Ilestedt 4, Corey Mackin
Målskyttar Västerås: Marcus Bergman

Södertälje - Tingsryd 2-4

» Viktigt seger för Tingsryd som dels fick slut på sin sex matcher långa förlustsvit, dels klev om Södertälje i tabellen och tog sig upp på fast mark ovanför negativa kvalstrecket.

» Tingsryd-backen Alexander Lindelöf noterade en assist för sjätte matchen i rad.

» Daniel Rosengren vaktade buren i Tingsryd. Han motade 27 av 29 skott och noterade en räddningsprocent på 93,1 %.

» Södertälje har nio förluster sett över de tio senaste matcherna.

Målskyttar Södertälje: Gustav Willman Borvik, Villiam Haag
Målskyttar Tingsryd: Tobias Fladeby, Jakob Heljemo, Leon Lerebäck, Sebastian Åkesson

{!A}

Björklöven - HV71 2-5

» HV71 sköt 1-0 i mitten av den första perioden och släppte aldrig den ledningen.

» Jonas Gunnarsson vaktade HV71-kassen. Han motade 25 av 27 skott och noterade en räddningsprocent på 92,6 %.

» Alexander Ytterell var poängbäst i HV71 med ett mål och två assist.

» HV71 har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

» Björklöven har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

Målskyttar Björklöven: William Eriksson, Gustav Possler
Målskyttar HV71: Jonathan Davidsson, Emil Andrae, Alexander Ytterell, Daniel Norbe, Taylor Matson

Almtuna - Kristianstad 2-5

» Kristianstad fortsätter att visa fin form och har åtta segrar i de tio senaste matcherna.

» Frederik Dichow vaktade KIK-buren. Den danske keepern motade 40 av 42 skott och noterade en räddningsprocent på 95,2 %.

» Formstarke Kristoff Kontos skickade in 4-2-målet. Kristianstad-centern gjorde därmed poäng för sjunde matchen i rad.

» Almtuna åkte på fjärde raka förlusten och Uppsala-laget har bara en seger i de sju senaste omgångarna.

Målskyttar Almtuna: Anton Klint, Oskar Asplund
Målskyttar Kristianstad: Nikolai Skladnichenko, Viktor Grahn, Gustav Olhaver, Kristoff Kontos, Amil Krupic

{!B}

MoDo - Troja 1-2 (PS)

» MoDos långa segersvit på hemmaplan är över och stannade vid tretton raka segrar.

» MoDo ledde med 1-0 till slutminuterna. Med drygt två minuter kvar så kvitterade Jesper Emanuelsson för Troja, och sedan avgjorde smålänningarna på straffar där Arvid Degerstedt antecknades för det matchvinnande målet.

» Riley Woods sköt MoDos enda mål och gjorde därmed mål för fjärde matchen i rad.

» Troja har tre segrar i de fem senaste matcherna, samtliga de vinsterna har kommit efter straffar eller övertid.

» MoDo tog poäng för sjätte matchen i rad.

Målskyttar MoDo: Riley Woods
Målskyttar Troja: Jesper Emanuelsson, Arvid Degerstedt

AIK - Mora 1-2

» Mora vände 0-1 till 2-1 på tre minuter i den tredje perioden. Axel Bergkvist var inblandad i båda målen. Den poängstarke backen dunkade in 1-1 och fanns sedan med i förarbetet till 2-1.

» Daniel Ljunggren spelade fram till 1-1 och gjorde poäng för nionde matchen i rad.

» Matteus Ward vaktade buren i Mora. Han motade 32 av 33 skott och noterade en räddningsprocent på 97,0 %.

» Mora plockade andra raka segern efter att ha förlorat två raka matcher innan dess.

» AIK hade innan förlusten fyra raka segrar.

Målskyttar AIK: Oskar Magnusson
Målskyttar Mora: Axel Bergkvist, Alexandre Lavoie