Lär känna: Gabriel Monidelle, tf VD

5 november 2020 12:20

Vilka personer jobbar med HockeyAllsvenskan? Nu presenterar vi personerna som arbetar med ligan. Dags för: Gabriel Monidelle, tf VD.


Namn: Gabriel Monidelle

Roll: tf VD

Hur länge har du varit i ligaorganisationen?
Min första säsong på HockeyAllsvenskan var 2018-2019 vilket innebär att jag nu går in på min tredje säsong.

Vad har du gjort tidigare?
Jag har varit i upplevelsebranschen i 27 år. Innan HockeyAllsvenskan kom jag från ledningsgruppen i AIK Fotboll AB där jag ansvarade för bland annat intäkter, marknadsföring och kommunikation. Tidigare i livet har jag bland annat producerat långfilm. Upplevelsebranschen är fantastiskt rolig att vara en del av. Att arbeta med det som för de flesta är livets krydda (och för många bland det viktigaste som finns) och det man ser fram emot i veckan är väldigt givande. Det handlar om att på bästa sätt ge alla deras bästa upplevelse så de lämnar matchen med en positiv känsla och apropå känslor så är ju sport både på planen och på läktaren en känslostorm och många matcher kan vara som en känslomässig bergochdalbana där man kastas mellan hopp och förtvivlan. Jag älskar att vara en del av den miljön.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
Som tf VD så är jag direkt underställd styrelsen och har som främsta uppgift att leda hela organisationen i den dagliga verksamheten. Det innebär allt från budget och ekonomi till affärsutveckling, varumärkesfrågor, försäljning och inte minst hur vi ska kunna utveckla både ligan och klubbarna. Vår vision i HockeyAllsvenskan är att bli Sveriges mest omtyckta liga och det har vi som ledord i vardagen och det genomsyrar det mesta av det vi gör. Att arbeta för en ligaorganisation innebär så klart en stor kontakt med alla fjorton klubbar men också med partners och övriga intressenter runt om inom hockeyn vilket verkligen gör att den ena arbetsdagen inte är den andra lik.

Finns det någon speciell fråga du brinner för?
Brinner för att jobba med ligans utveckling utifrån att vi vill vara ”Sveriges mest underhållande liga”. Det roliga är att det finns så många ingredienser i det arbetet, allt från att vi vill vara en social mötesplats till hur vi som liga kan få fler människor i rörelse ur ett hållbarhetsperspektiv eller hur vi tillsammans med partners kan göra skillnad för våra supportrar.

Vad är det roligaste med jobbet?
Det roligaste med arbetet är kontakten med klubbarna, publiken och inte minst den enorma potentialen i sport i allmänhet och HockeyAllsvenskan i synnerhet. Vi är av nationellt intresse med fjorton lag och 400 matcher per säsong. Men jag måste också lyfta personalen, både på ligan och ute i klubbarna och inte minst alla domare, ideella och alla andra som får hela ligan att snurra runt. Dom gör ett fantastiskt arbete som är väldigt kul att följa på nära håll och vara en del av. Nu hoppas jag bara att vi så snart det går kan få in publik på våra läktare igen. Det är inte samma sak utan dom och som supporter själv så lider jag med alla som inte får sjunga och heja fram sitt lag till seger.

Om du fick likna dig själv och ditt sätt att arbeta med en allsvensk spelare, vem skulle det vara och varför?
Daniel Ljunggren i Mora kanske? En lagspelare och tvåvägscenter som tar ansvar för laget, men som vill framåt, vara kreativ och slå ”de omöjliga passningarna”. Både jag och Daniel vill hitta lösningar på saker som ingen annan ser.