3 nycklar: "Utnyttja revanschlustan"
Publicerad: 2022-09-12
#14lag14analyser: Vilka blir nycklarna för Vita Hästen i vinter? Vi lyfter fram tre detaljer som blir viktiga för att nå framgång.

UTNYTTJA REVANSCHLUSTAN

Vita Hästen har värvat sjutton nya spelare till i år. Det är en salig blandning av spelare, men det finns en röd tråd: det är många spelare som kommer från tuffa säsonger, som blivit ratade av andra klubbar, som vill visa att de håller i ligan.

Erik Ullman och Rasmus Kahilainen fick se sina kontrakt med Södertälje rivas, Arvid Degerstedt och Victor Öhman åkte ur ligan med Troja, Sebastian Benker led av svår måltorka efter den blixtrande säsongsstarten, Tanner MacMaster fick fjolåret förstört av en skada och Jimmy Andersson kom inte upp i gamml god klass i Linköping. Spelare som Léon Lerebäck, Eric Hjorth och Alex Brännstam vill visa att de kan vara toppspelare på den här nivån.

Det här är en en skara spelare som borde sprudla av revanschlusta och som vill visa att de är bättre än de var i fjol, oavsett om det handlade om bortskuren istid, skador eller svaga lagresultat. En nyckel för Vita Hästen blir att kapitalisera på deras revanschlust, rida på den energin, och ge de här spelarna utlopp för sitt kunnande och sin kompetens.

LEDARSKAPET

Anders Olsson kommer in som ny tränare. Det innebär ett helt annat ledarskap än det som Tony Zabel stått för.

Tony Zabel är människokännaren och hockeynörden som spenderat otaliga timmar på att analysera video. Anders Olsson är en mer rak och distinkt tränare som säger rakt ut vad han tycker och tänker.

Det finns för- och nackdelar med alla ledarskap och hur de fungerar i olika grupper. Vita Hästen har uppenbart velat byta riktning och gjuta in nya tankar för att försöka tända laget och på så vis ta nästa steg som förening. Oavsett, det är oerhört viktigt och en stor nyckel att spelarna tar till sig det nya lederskapet.

BYGGA POSITIVA SVITER

Vita Hästen hade brutalt svårt att bygga positiva sviter förra säsongen.

Laget vann tre matcher i rad i mitten av november, det var enda gången under de 30 första omgångarna som Vita Hästen lyckades vinna mer än en match i rad. I slutet av januari och i slutet av februari vann laget två matcher i rad. Totalt under säsongen så lyckades Vita Hästen alltså vinna mer än en match i rad vid blott tre tillfällen, i övrigt under säsongen så följdes varje vinst av en förlust. Det är jobbigt för självförtroendet och gjorde att laget fastnade i botten av tabellen.

Vita Hästen hamnade förvisso inte i några längre svackor i fjol, förlorade bara fyra matcher i rad vid ett enda tillfälle, men det är en stor nyckel att vinna fler matcher i rad i år och bygga positiva sviter. I alla fall om drömmen om slutspel ska bli sann.

Jonas Gustavsson