Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Almtuna
AIS

MODO vann efter stort målkalas

28 november 2017 21:28

MODO var på stort spelhumör och vann med imponerande 7-1 hemma mot Almtuna. Lagkaptenen, Magnus Häggström, stod för två av målen.


Tabellnian MODO tog emot formstarka Almtuna med tre raka segrar bakom sig inför kvällens match i Fjällräven Center.

I den första perioden var det också bortalaget som tog ledningen. Almtunas skickliga målskytt, Fredrik Forsberg, hittade nätet till 0-1, vilket var hans åttonde för säsongen. MODO kvitterade innan de första 20 minuterna var slut via Tim Wahlgren.

I den andra perioden kopplade hemmalaget greppet om matchen efter ett par minuter. 21-åringen, Kristian Jakobsson gav sitt lag ledningen efter fem minuter till 2-1.

Tio minuter senare var det åter dags igen för hemmapubliken att jubla. I powerplay kunde Henrik Björklund nämligen pricka 3-1, i spel fem mot tre och två minuter senare kom även 4-1. Hemmalgets fruktade förstakedja presenterade sig med bara ett par minuter kvar av den andra perioden. Emil Molin och Johan Eriksson stod för förarbetet till Sam Marklunds mål.

I den tredje perioden fortsatte MODO på den inslagna vägen och lagkaptenen Magnus Häggströms klubba visade sig vara stekhet. Han gjorde både 5-1 och ökade på till 6-1 innan Emil Alba satte slutresultatet till 7-1.

Statistik: MODO - Almtuna 7-1

HIGHLIGHTS