Hemma
Mora
MIK
Borta
Leksand
LIF

Christian Engstrand ledde Mora till seger

30 mars 2018 22:05

Christian Engstrand var strålande i målet och höll nollan när Mora vann den tredje matchen i Direktkvalet till SHL mot Leksand.


Christian Engstrand blev ifrågasatt efter den första matchen mot Leksand, men har sedan gjort två starka insatser och målvakten höll nollan i den tredje matchen när Mora vann med 2-0.

29-åringen motade totalt 25 skott.

– Vi gjorde en gedigen insats och krigade ner dem över 60 minuter, det var skönt, säger Christian Engstrand till C More, och hyllade lagets försvarsspel och framförallt alla skottäckningarna:

– Ja, herregud, i sista perioden hade vi sju, åtta skottäckningar som var kopiöst bra. Det är det som krävs i de här matcherna, det ska vi spinna vidare på.

Comebackande Alexander Hilmerson snärtade in 1-0 mitt i den andra perioden.

Mitt i den tredje perioden kom 2-0 - och det var en riktig delikatess. David Kase drev mot mål, fick pucken och passade sedan bakom ryggen till Emil Aronsson som drog till direkt och tryckte upp pucken i krysset.

– Jag vet inte hur han (Kase) ser mig, men jag ropade så mycket jag kunde. Han fick fram pucken och jag bara sköt, säger Aronsson.

Nu leder Mora matchserien med 2-1 i matcher.

– Det är två bra lag som möts. Det vi gjorde bra nu var att vi spelade enkelt på linjerna, inga dumma pass, spelade med fart. Vi var tuffa och hade många tacklingar, säger Aronsson.

Efter att ha gjort fem mål i den första perioden så gjorde Leksand två mål i den andra matchen och nu blev man alltså mållösa.

– Mora har gått ihop mer jämfört med första matchen, det gjorde de redan senast och det förstod vi och hade lite planer, men vi lyckades inte lösa upp det. Vi var på utsidan och gick inte in i trafiken, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More.

Carlsson är dock inte orolig inför fortsättningen:

– Det är små grejer vi måste göra lite bättre för att vinna matcher.

Statistik: Mora - Leksand 2-0

HIGHLIGHTS


HARALDS LISTA