Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Almtuna
AIS

Matchguide: Fortsätter AIK sin segersvit?

28 september 2018 10:00

Fredagen bjuder på fyra heta matcher i Sveriges mest underhållande liga! Förlänger AIK sin segersvit? Håller Södertälje sig utanför utvisningsbåset? Tar Västervik första poängen? Får succédebutanten Samuel Ersson chansen i Västerås igen? Svaren kommer ikväll.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Karlskrona, Plivit Trade hallen
19.00 Vita Hästen - AIK, Himmelstalundshallen
19.00 Södertälje - Almtuna, Scaniarinken
19.00 Västerås - Pantern, ABB Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västervik mot Karlskrona ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» I uppsnacket blir det intervjuer med Trevor Mingoia, Västervik, och Marcus Paulsson, Karlskrona.
» Spelarkorrarna Alexander Lindqvist Hansen, Västervik, och Niklas Johansson, Karlskrona, bjuder på inside-material.
» I första pausen porträtteras Västervik-tränaren Mattias Karlin.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från premiärveckan i HockeyAllsvenskan.
» Samtliga mål från alla matcher visas.

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

VÄSTERVIK - KARLSKRONA

Kvällens match mellan Västervik och Karlskrona blir speciell för Jörgen Karterud. Den norske landslagsforwarden har spelat i Västervik de två senaste åren, men spelar nu i Karlskrona och ska besöka Plivit Trade hallen som motståndare för första gången.
– Det är väl maximalt fyra–fem spelare kvar, men när det är match har jag inga kompisar i Västervik, säger Karterud till blt.se om att komma tillbaka, och är inte orolig för hur han kommer att tas emot:
– Någon kanske är förbannad på mig, men jag är inte orolig. De flesta förstod min situation.
Efter att ha vunnit de två första matcherna för säsongen så förlorade Karlskrona sin första match senast efter att ha 0-1-torskat mot Karlskoga.
Nu väntar ett Västervik som spelat bra hittills, men som ännu inte tagit några poäng.

Noterat:
» Västervik har samma trupp som senast men det är inte klart hur man ställer upp, skriver klubben på sin hemsida.
» Karlskrona-backen Nick Pageau har äntligen fått klart med sitt arbetstillstånd och kommer att spela sin första match ikväll.

» Läs mer på Västerviks hemsida

VITA HÄSTEN - AIK

AIK är enda lag som har full poängpott efter tre spelade omgångar och man är också det lag som gjort flest mål med elva fullträffar.
Håller sviten i sig i den tuffa bortamatchen mot Vita Hästen?
– De kommer komma ut och köra, de gjorde en bra match senast. Det gäller att vi är med från tårna. Första minuterna och första bytena kanske sätter standarden inte bara i matchen här, utan även till på söndag när vi möts igen, säger assisterande tränaren Jeff Jakobs till AIK:s hemsida.
Vita Hästen inledde säsongen med två raka förluster men vann senast mot Almtuna med komfortabla 4-1.
– Man hade ju lite ångest efter två raka förluster. Det var jäkligt skönt att få vinna. Vi var välförtjäna av den, säger Henrik Nyberg till nt.se, och blickar mot AIK:.
– AIK är svårspelat och har ett väldigt bra lag. Det gäller att vi spelar enkelt och inte blir oroliga om de har mer puck. Vi ska hålla oss till det vi gjorde bra i förra matchen.

Noterat:
» Marcus Eriksson är tillbaka i Vita Hästens trupp efter ett kortare skadeuppehåll.
» Ifjol var Vita Hästens ligans bästa lag i powerplay. Den här säsongen har dock startat med noll mål på tretton powerplay-försök.
» AIK saknar Oscar Nord, avstängd, och Mathias From, skadad, vilket gör att backen Ludvig Claesson troligen spelar center igen, skriver hockeypuls.se.

» Läs mer på Vita Hästens hemsida
» Läs mer på AIK:s hemsida

SÖDERTÄLJE - ALMTUNA

Södertälje föll senast mot Björklöven och mönstret från premiären mot Oskarshamn upprepade sig: massor av utvisningar gav inte laget chansen att vinna.
– Det kändes onödigt. Långa stunder gör vi bra prestationer, men tyvärr är dipparna för kostsamma. 36 minuter i utvisningsbåset på tre matcher, det går inte. Det måste vi ta till oss. Vi får vara jättenoga med att inte ge domarna chansen att ta utvisningar, säger tränaren Ulf Lundberg till Södertäljes hemsida.
Nu väntar hemmamatch mot Almtuna.
– Upp på hästen igen. Vi vet ungefär hur de kommer spela. De har skickliga spelare, inte minst i powerplay, säger Lundberg.
Almtuna 1-4-föll mot Vita Hästen senast efter att ha hamnat i ett snabbt 0-2-underläge som man aldrig lyckades hämta sig ifrån.

Noterat:
» Södertäljes läge i truppen: Stefan Johansson rehabbar fortfarande, Lindsay Sparks är ännu inte spelklar och Ludwig Blomstrand är ett frågetecken efter att ha åkt på en smäll senast mot Löven.
» Almtunas läge i truppen: Jacob Svensson är avstängd medan backarna Per Svensson och Jacob Ragnarsson är skadade. Oscar Fröberg vaktar målet.
» Södertälje har en utdelning på 50 % i powerplay efter tre matcher.

» Läs mer på Södertäljes hemsida
» Läs mer på Almtunas hemsida

VÄSTERÅS - PANTERN

I tredje omgången kunde Västerås äntligen bärga säsongens första seger. Det satt dock långt inne. Efter 60 minuters spel mot Tingsryd var det alltjämt mållöst, men på övertid kunde Lukas Zetterberg avgöra med ett distinkt skott.
Västerås föll med hela 0-5 i premiären mot Karlskrona, men har efter det börjat få ordning på defensiven och bara släppt två mål på (drygt) två matcher.
– Vi har fått tillbaka just tryggheten, efter den tunga försluten i Karlskrona. DÅ började man ju fundera över om vi hamnat i SHL i stället. Men jag säger det igen - vi har hittat känslan igen, säger tränaren Thomas Paananen till Västerås hemsida.
Nu väntar hemmamatch mot Pantern som öppnat säsongen starkt med två segrar och en uddamålsförlust. Senast blev det en 4-2-vinst mot Oskarshamn efter att ett 1-2-underläge efter första perioden vänts till seger.
– Vi vann tack vare hårt jobb och tålamod. Killarna visade mental styrka i att vända underläget, och resa sig efter en mindre bra första period. Jag är mycket nöjd med insatsen, säger tränaren Viktor Stråhle till skanesport.se.

Noterat:
» Samuel Ersson gjorde sin seniordebut senast - och VIK-målvakten var omutbar och höll nollan efter att ha stoppat 30 skott mot Tingsryd.
» Pantern-backen Matias Lassen toppar backligan i HockeyAllsvenskan med fyra poäng på tre matcher.