Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Oskarshamn
IKO

Matchguide: Femte raka med poäng, MODO?

27 november 2018 10:00

MODO jagar poäng för femte matchen i rad när man tar emot serietvåan Oskarshamn hemma i Fjällräven Center ikväll.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Följ alla matcher på en gång: målpling, livetabell, kommentarer.

DAGENS TABLÅ

19.00 MODO - Oskarshamn, Fjällräven Center

VÄRT ATT VETA

Förutsättningarna inför kvällens matcher!

MODO - OSKARSHAMN

Oskarshamn blir en speciell motståndare för MODO ikväll. MODO hade startat säsongen med nio segrar på tolv matcher när man ställdes mot just IKO i slutet av oktober. Den matchen slutade med förlust vilket blev inledningen på en jättesvacka där laget från Övik förlorade sex raka matcher.
Nu har MODO börjat vända på skutan igen. Laget har förvisso förlorat de två senaste matcherna, men först efter övertid eller straffar, och har poäng i fyra raka matcher. Nu vänder man också hem igen efter tre raka bortamatcher.
Ikväll finns tre tydliga morötter: spela hemma igen, ta poäng för femte matchen i rad och få revansch på IKO.
– Det är naturligtvis helt andra förutsättningar den här matchen och vi ser fram emot att komma hem och åter spela på vår hemmaplan. Vi ser även fram emot att fortsätta spela matcher där det blir fjärde matchen på sju dagar i ett ganska tufft schema. Men det är likadant för Oskarshamn så det är lika tätt mellan givarna för alla lag under den här perioden, säger MODO:s tränare Björn Hellkvist till klubbens hemsida.
Oskarshamn föll mot AIK senast och tappade därmed serieledningen. Den ska man försöka ta tillbaka ikväll.
– Det var länge sedan vi mötte MODO och det är andra förutsättningar nu när snart halva serien har gått. Dom har varit på en liten roadtrip med tre matcher. För oss gäller det som vanligt att vi är uppe i vår prestation och som vi vill spela och vara så bra i det som möjligt. Då har vi möjlighet att plocka poäng i varje match, säger tränaren Håkan Åhlund till klubbens hemsida.

Noterat:
» MODO saknar backen Tom Hedberg som är skadad. Senast spelade inte Tobias Ericsson, Tim Wahlgren, Kristian Jakobsson och Anton Karlström.
» Oskarshamn saknar backen Isak Pantzare - men har fått in David Berg som gjorde debut senast. Oskar Nilsson är tillbaka efter sin avstängning.
» MODO:s Jonathan Johnson har gjort mål i två raka matcher.

» Läs mer på MODO:s hemsida
» Läs mer på Oskarshamns hemsida