Hemma
Leksand
LIF
Borta
Mora
MIK

Leksand vann och skaffade matchbollar

3 april 2019 22:15

Leksand besegrade Mora i den fjärde matchen och är därmed bara en seger från ett SHL-avancemang.


BILJETTER: Hockey är bäst LIVE - missa inga matcher!

Leksand fortsätter att vinna matcher. Lagets tolv matcher långa vinstsvit tog slut i Jalas Arena i måndags, men under onsdagen var laget tillbaka på vinnarspåret igen.

Det blev en 2-1-seger hemma mot Mora och därmed har Leksand nu 3-1 i matcher och är bara en seger från ett SHL-avancemang.

– Det är jämna matcher, men roligt att få vinna en gång till hemma, säger Leksands tränare Roger Melin till C More efter matchen.

– I första perioden var vi lite slarviga med passningarna och hade inte kvalitet i spelet, men i den andra och tredje perioden spelade vi riktigt bra. Vi vågade framförallt spela hockey och vi vågade att vinna. Det var riktigt bra. Skönt att vi tordes driva det spelet hela vägen i andra och tredje perioden.

I de tre första matcherna så har det vinnande laget dragit ifrån i en större ledning.

Avgjorde i slutet

Den fjärde matchen blev något helt annat.

Efter en mållös inledningsperiod så tog Leksand ledningen via Thomas Valkvä-Olsen i början av den andra perioden. Norrmannen tog ett skott från backplats som tog på något och gick in bakom en skymd Christian Engstrand.

Moras replik kom snabbt. Knappt två minuter senare så kvitterade Mathias Bromé och det var riktigt vackert. Ryan Johnston fick pucken i slottet och hade fint skottläge, men passade till Bromé som fick mer eller mindre öppet mål.

Därefter blev det en nervig historia.

Leksand avgjorde med drygt tre minuter kvar. Thomas Valkvä-Olsen tvingde fram en utvisning efter en individuell prestation, och i powerplay skottade Johan Porsberger in 2-1-målet.

Inte världens hårdaste skott, men det gick in.

"Ett av de sämre skotten"

– Det var nog ett av de sämre (skotten) i år, men hur skönt som helst, säger Johan Porsberger till C More.

– Vi ska vinna en match till. I laget tycker jag det känns som året vi gick upp. Alla krigar för varandra. Vi har inga superstjärnor som åker runt och glider.

För Mora så är det skarpt läge nu. Laget måste vinna tre raka matcher. Den första måstematchen kommer i Jalas Arena på fredag.

– Det är tufft, säger Mora-tränaren Mats Lusth.

– Vi måste kunna spela bättre med den kvalitet vi har i laget. Första perioden var bra, sedan fortsätter vi inte utan faller ner i Leksands tempo. Leksand kommer inte driva de här matcherna, det måste vi göra. Vi kan så mycket mer.

MATCHFAKTA

LEKSAND - MORA 2-1
Periodsiffror: 0-0, 1-1, 1-0
Skott: 41-25

Målskyttar Leksand: Thomas Valkvä-Olsen, Johan Porsberger

Målskyttar Mora: Mathias Bromé

Statistik: Leksand - Mora

MIKES TOPP 3


BILDER

HIGHLIGHTS


SOCIALA MEDIER