Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Södertälje
SSK

Matchguide: Fyra nya spelare gör debut

15 januari 2020 10:00

Ikväll gör Riley Bourbonnais, Linus Karlsson, Erik Walli Walterholm och Marcus Fagerudd debut för sina nya klubbar i HockeyAllsvenskan. Onsdagen bjuder på full omgång i Sveriges mest underhållande liga!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Sveriges mest underhållande liga är bäst live!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Södertälje, A3 Arena
19.00 Vita Hästen - Kristianstad, Himmelstalundshallen
19.00 Mora - Timrå, Jalas Arena
19.00 MODO - AIK, Fjällräven Center
19.00 Karlskoga - Västerås, Nobelhallen
19.00 Almtuna - Tingsryd, Gränbyhallen
19.00 Västervik - Karlskrona, Plivit Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Karlskoga mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Linus Karlsson, Karlskoga, och Jimmie Jansson, Västerås.
» C More-experten Mike Helber tar ut veckans femma i HockeyAllsvenskan.
» I första pausen gästar Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson studion.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på snackisarna från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Guldgaller-fokus på Karlskoga och Västerås.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Björklöven, som toppar tabellen, är i en imponerande form. Umeå-laget har tagit sju raka trepoängare. På de fyra senaste matcherna har man 19-3 (!) i målskillnad, och i förra matchen blev det en 2-0-seger mot Västervik.

» Även Södertälje har bra form. Laget har poäng i sju raka matcher där fem (!) av de matcherna slutat oavgjort efter full tid (och där SSK tagit extrapoängen fyra gånger). Senast blev det en 4-3-vinst mot Karlskoga.

» Matchen i matchen handlar om lagets två glödheta kedjor. Björklövens trio Alex Hutchings, Tyler Vesel och Justin Crandall har kombinerat in 31 poäng på de sex senaste matcherna medan Södertäljes enhet med Nick Olesen, Christopher Liljewall och Ludwig Blomstrand svarat för 40 poäng på på de sju senaste matcherna.

» Just nu vinner och förlorar Vita Hästen varannan match, så har det i alla fall sett ut över de fem senaste omgångarna och senast blev det en 0-5-torsk borta mot formstarka MODO. Vita Hästen har dock två raka vinster hemma i Himmelstalundshallen, och har ett övertag på Kristianstad då man vunnit de två tidigare mötena under säsongen.

» Efter bara en seger på elva matcher i november och december så har den senaste månaden varit något bättre för Kristianstad som har tre segrar på de sju senaste kamperna. I förra omgången vände laget ett 0-2-underläge till en 3-2-seger efter övertid mot Västerås.

» Båda lagen väntas få förstärkning ikväll. Vita Hästen har gjort klart med backen Marcus Fagerudd som lånas in från Södertälje resten av säsongen, och han väntas göra debut ikväll. Samtidigt så är Riley Bourbonnais äntligen spelklar för Kristianstad och han väntas också göra debut idag.

» Mora känns på gång. Dalalaget, som spelade i SHL ifjol, har haft en tung säsong så här långt men plockade två viktiga segrar förra veckan: 5-4 mot Karlskoga och 5-2 mot AIK. Backproduktionen har kommit igång och i offensiven har laget fått igång transatlantkedjan med Brendan Ranford, Brant Harris och Dustin Gazley.

» Timrå är i strålande form. Laget har tagit tretton av femton möjliga poäng i de fem senaste matcherna, och har bra fart i offensiven just nu (5-1 mot Västervik och 8-4 mot Almtuna i de två senaste kamperna). Många spelare levererar i offensiven, inte bara Jonathan Dahlén och Albin Lundin.

» I måndags gjorde Timrå klart med Erik Walli Walterholm som värvas loss från Djurgården. 20-åringen gör debut ikväll och får direkt chansen i toppkedjan med Albin Lundin och Jonathan Dahlén. "Han blir ett hot i power play och han kan göra mål, det lilla jag såg så visade han att han har ett bra skott också, det kan bli bra", säger Timrå-tränaren Fredrik Andersson till hockeypuls.se om Walli Walterholm.

» Åtta trepoängare på de nio senaste matcherna skvallrar om MODO:s form. Laget har målskillnaden 16-5 på de tre senaste matcherna och 5-0-vann mot Vita Hästen i lördags.

» Formen är inte lika munter i AIK. Laget, som är sist i tabellen, står på åtta raka förluster. Laget har också förlorat båda de tidigare mötena mot MODO i år.

» Adam Tambellini har missat tre av de fem senaste matcherna på grund av landslagsuppdrag och sjukdom, men väl i spel har kanadensaren varit glödhet. MODO-forwarden har svarat för sju mål och nio assist i de sju senaste matcherna han spelat.

» Karlskoga är inne i en svacka. Laget står på tre raka förluster och det är första gången den här säsongen som BIK förlorat tre matcher i följd. Lyckas laget bryta trenden ikväll?

» Västerås är också inne i en tuff period. Laget har förlorat fem av de sex senaste matcherna, och den enda segern under det spannet kom efter övertid. Dock så tar laget kontinurligt med poäng, de tre senaste matcherna har slutat oavgjort efter full tid. Senast tappade laget en 2-0-ledning till en 2-3-förlust efter övertid mot Kristianstad.

» I måndags gjorde Karlskoga klart med Linus Karlsson som värvas loss från Karlskrona. Forwarden, som gjort 22 poäng på 36 matcher den här säsongen, gör debut ikväll. "Svårt att bedöma efter en träning, han har blivit bombad med mycket information och mycket intryck. Vi måste såklart ge honom tid, men vi tror stenhårt på honom", säger BIK-tränaren Staffan Lundh till klubbens hemsida om första intrycken av Karlsson.

» Almtuna brottas med formen. Laget har bara en seger på de sju senaste matcherna och den vinsten kom efter ett straffavgörande. Laget har bara spelat in tre poäng på de där sju matcherna. Senast blev det en 4-8-förlust mot Timrå.

» Tingsryd är inte heller nöjda just nu även om det blivit poäng i sex av de nio senaste matcherna. Smålänningarna har förlorat fyra av de fem senaste matcherna och har bara tagit en trepoängare på de nio senaste matcherna. Förlusten mot Karlskrona senast innebar också att Taif halkade utanför topp åtta i tabellen.

» Ligans två sämsta lag i tekningscirkeln ställs mot varandra. Almtuna vinner 46,56 % av tekningarna medan Tingsryd vinner 44,29 % av tekningarna.

» Efter poäng i fyra raka matcher, varav tre segrar, så hade Västervik det tyngre förra veckan med dubbla förluster, om än mot topplag: 1-5 mot Timrå och 0-2 mot Björklöven.

» Karlskrona fortsätter att leverera resultat. Laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna, samtliga efter ordinaire tid, och svarade för en formidabel vändning senast mot Tingsryd där det blev en 4-3-vinst till slut.

» Daniel Norbe är en av ligans mest formstarka poängbackar. Karlskronas försvarsnestor har gjort poäng i tio av de tolv senaste matcherna, och totalt samlat ihop fjorton poäng på de matcherna. Han ligger trea i backarnas poängliga med 26 poäng, en pinne bakom toppduon Wilhelm Westlund (Karlskoga) och Jerome Leduc (Västerås).