Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Sex heta matcher spelas ikväll!

4 november 2020 09:30

Onsdagen bjuder på hela sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur reagerar MODO efter Ville Nieminens avhopp? Gör Marcus Sörensen poäng igen? Gör Henrik Björklund mål igen? Fortsätter Timrås segerrad? Lossnar målskyttet för Kristianstad? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Vita Hästen - Väsby, Himmelstalundshallen
19.00 MODO - Södertälje, Fjällräven Center
19.00 Timrå - Mora, NHC Arena
19.00 Kristianstad - AIK, Kristianstads Ishall
19.00 Almtuna - Karlskoga, Upplands Bilforum Arena
19.00 Tingsryd - Västerås, Nelson Garden Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder MODO mot Södertälje ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med MODO:s Daniel Sylwander och Södertäljes Andreas Hjelm.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen blir det en längre intervju med MODO-sportchefen Fredrik Glader.
» I andra pausen listar C More-experten Harald Lückner de fem NHL-lån som han tycker varit bäst hittills.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Vita Hästen har spelat fyra hemmamatcher i höst... och förlorat samtliga. De två senaste kamperna har varit i just Himmelstalundshallen och slutat med 5-7-nederlag mot Björklöven och 2-3-torsk efter övertid mot Mora. Tredje hemmamatchen i följd ikväll, och tredje gången gillt?

» Väsby letar också efter ett trendbrott eftersom nykomlingen står på fyra raka förluster. Senast blev det en övertidstorsk på hemmaplan mot Västerås.

» Lagen har mötts en gång under säsongen och då vann Vita Häsen med 5-2 i Renew Arena efter att bland annat både Emil Lundberg och Marcus Sörensen blivit tvåmålsskyttar för gästerna.

» Vita Hästens Marcus Sörensen har gjort poäng i tio raka matcher. Lagkamraten Filip Cruseman har gjort mål i tre raka matcher.

» Väsbys Raphaël Lavoie har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna.

» Igår meddelade Ville Nieminen att han på eget initiativ hoppar av som huvudtränare i MODO. Han menar att han inte fått ut max av laget och att truppen behöver en ny röst. Assisterande tränarna Pär Styf och Urban Omark kommer att leda laget i kvällens match.

» MODO har fått en tuff start på säsongen med två segrar på nio matcher, och laget står på två raka förluster inför kvällens match.

» Södertälje blandar och ger en del resultatmässigt, men har också haft en del frånvaro vilket skapat mycket omkastningar i laget. Efter tre raka förluster så fick SSK till ett trendbrott senast när det blev en 4-1-vinst mot serieettan Björklöven.

» MODO vill förstärka laget med Patrik Karlkvist, en del i den så effektiva förstakedjan ifjol, som lämnar sin finska klubb Sport. MODO startade en insamling som nådde målet med råge, men Karlkvist är i skrivande stund inte officiellt klar för klubben.

» Södertälje saknar alltjämt Lukas Vejdemo och Christopher Bengtsson. Laget får tillbaka Bobbo Petersson från sjukdom, men då har istället Axel Andersson fallit ifrån. Ikväll får spännande juniorbacken William Malmia göra allsvensk debut, skrivet lt.se.

» Timrå är i kanonform. Laget har sex raka trepoängare och har vunnit de tre senaste matcherna med makalösa målskillnaden 13-1. Laget har hållit nollan i två raka matcher, och frågan är om det blir en tredje raka...?

» Mora har "bara" plockat tre trepoängare på tio matcher i höst, men har poäng i åtta av tio kamper vilket imponerar. Dalalaget hittar med andra ord vägar att plocka poäng i princip varje match. Laget står på två raka vinster, där det blev en övertidsvinst mot Vita Hästen senast.

» Timrås Jens Lööke och Albin Lundin har gjort poäng i sju raka matcher, medan Sebastian Hartmann gjort poäng i sex raka matcher. Isac Lundeström har gjort mål i tre raka matcher.

» Moras Oskar Stål Lyrenäs har skjutit det matchvinnande målet för dalalaget i de två senaste matcherna.

» Timrå saknar Jonathan Dahlén, landslagsuppdrag, och Johan Lindholm, sjuk, skriver st.nu. Mora saknar Viktor Amnér, befarad hjärnskakning, Jonathan Granström, sjuk, och Isac Andersson, landslagsuppdrag, och troligen spelar inte heller Mattias Nörstebö och Nils Thomas på grund av sjukdom, skriver dt.se.

» Kristianstad har det tufft just nu. Laget har bara spelat in fem poäng på de nio senaste matcherna, och bara två poäng på de fem senaste kamperna.

» AIK brottas också med formen. Laget har bara en seger på de fem senaste kamperna - mot just Kristianstad - och 2-3-föll efter straffar mot Västervik i måndags.

» Kristianstad och AIK möttes så sent som i fredags, och då vann AIK med 2-0 på Hovet sedan Claes Endre murat igen och hållit nollan.

» Målskyttet har inte fungerat för Kristianstad hittills. "Jag håller helt med att vi måste göra fler mål, det är inget att hymla om", säger tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

» Kristianstad har en del frånvaro. Acke Ringström och Rikard Olsén är alltjämt inte i speldugligt skick och nu har Calle Clang och Lucas Edmonds dragit på landslagsuppdrag. Det gör att juniorerna Eric Björk och Calle Olsson får chansen ikväll.

» Almtuna har två vinster på de sex senaste matcherna och kommer närmast från två raka förluster där man 0-4-föll mot Timrå senast. Formen är nästan snarlik i Karlskoga som har två vinster på de fem senaste kamperna, och som 4-3-vann efter övertid mot MODO senast.

» Karlskogas Henrik Björklund har gjort mål i fyra raka matcher.

» Karlskogas Gustaf Thorell står på 96 gjorda mål i HockeyAllsvenskan och närmar sig alltså milstolpen 100 mål.

» Karlskoga är ligans bästa lag i powerplay med en effektivitet på 30,2 %.

» Tingsryd har matchat sparsamt den senaste tiden och har bara spelat en match de tio senaste dagarna där det blev en 2-1-viktoria mot Karlskoga.

» Västerås har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och kommer närmast från två raka segrar mot nykomlingen Väsby (4-3 hemma, 3-2 efter övertid borta).

» Västerås saknar Gustav Berglund som är iväg på landslagsläger. Sedan tidigare finns Simon Åkerström och Alexander Lunsjö på skadelistan.

» Tingsryd spelar sin fjärde raka hemmamatch.