Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Västervik
VVIK

Matchguide: Ny poängfest för Harju och Vesel?

25 oktober 2020 09:00

Söndagen bjuder på två matcher i Sveriges mest underhållande liga! Jonatan Harju och Tyler Vesel svarade för fyra poäng vardera i fredags - öser de in nya pinnar när Tingsryd och Björklöven ställs mot Västervik respektive Södertälje idag?


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Tingsryd - Västervik, Nelson Garden Arena
17.30 Björklöven - Södertälje, A3 Arena

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Tingsryd sköt in en dos självförtroende i truppen i fredags när det blev en 8-2-seger mot Väsby. Ska laget följa sin trend med två vinster, två förluster efter vartannat som det varit hela säsongen hittills, så ska det bli seger i eftermiddag.

» Västervik fick till ett viktig trendbrott i fredags. Efter tre raka förluster så blev det en 3-1-viktoria mot Mora på hemmaplan.

» Efter att ha kommit tillbaka efter en skadeperiod så svarade Tingsryds forward Jonatan Harju för två mål och två assist i fredags. Det trots att han bara spelade knappt nio minuter av matchen.

» Västerviks Victor Öhman har gjort poäng i fyra raka matcher.

» Tingsryd jobbar sakta men säkert upp sin statistik i boxplay, men smålänningarna är alltjämt sämst i serien med en effektivitet på 66,7 %.

» Björklöven, storfavorit inför säsongen, har fått en makalös start på hösten. Sju matcher, sju trepoängare och +22 i målskillnad. I fredags blev det en 5-4-seger på bortaplan mot Karlskoga.

» Södertälje har inte haft samma framgångar, utan har blandat och gett. Framförallt har det varit tungt på bortaplan där det bara blivit en seger på fem matcher. I fredags blev det en 2-6-förlust på bortaplan mot Timrå.

» Många spelare är heta i Björklöven och i fredags var det framförallt enheten med Justin Crandall, Tyler Vesel och Alex Hutchings som stack ut. Trion kombinerade in nio poäng mot BIK, där Vesel var vassast med två mål och två assist.

» Lukas Vejdemo fick bryta matchen i fredags med en befarad hjärnskakning och han har åkt hem till Södertälje, skriver hockeypuls.se. Sedan tidigare saknas Oscar von Sivers och Christopher Bengtsson, och det finns frågetecken för Andreas Hjelm.

» Björklöven är ligans bästa boxplay-lag med en effektivitet på 91,7 %.