Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Debut för Patrik Karlkvist

11 november 2020 09:30

Onsdagen bjuder på sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Hur går det för Patrik Karlkvist i återkomsten med MODO? Sätter Johan Persson nya puckar? Håller Kristianstad i hemmatrenden? Vinner Timrå igen? Svaren kommer ikväll!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Västervik - Västerås, Plivit Arena
19.00 MODO - Väsby, Fjällräven Center
19.00 Almtuna - Timrå, Upplands Bilforum Arena
19.00 Karlskoga - Mora, Nobelhallen
19.00 Kristianstad - Södertälje, Kristianstads Ishall
(Tingsryd - Vita Hästen, Nelson Garden Arena, INSTÄLLD)

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västervik mot Västerås ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Västerviks Jonathan Davidsson och Västerås Rasmus Asplund.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Västerviks sportchef Emil Georgsson studion.
» I andra pausen listar C More-experten Harald Lückner det som stuckit ut i positiv och negativ bemärkelse i ligan så här långt.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Västervik och Västerås är inne i en form av slutspelsserie, i alla fall blir det så för Västervik som möter Västerås tre gånger på raken. Det är inte riktigt samma för Västerås, som hade en insprängd match mot Timrå i söndags (där det blev en 0-5-förlust). Senast lagen möttes, i fredags, så vann Västerås med 2-1 efter övertid i Plivit Arena. Idag möts lagen återigen i Västervik, innan det är dags för möte i ABB Arena på fredag.

» Västervik är i fin form där det blivit poäng i sex av de sju senaste kamperna, där det alltså blev en pinne mot Västerås senast.

» Västerås hade fyra raka vinster, bland annat övertidssegern mot Västervik, innan det blev torsk mot Timrå i söndags.

» Jonathan Davidsson och Marcus Davidsson - som fick spela med gamle vapendragaren Axel Jonsson-Fjällby i fredagens debut - gör ikväll sin andra match för Västervik.

» Igår meddelade Västerås att centern Rasmus Asplund lämnar klubben efter att låneavtalet med Buffalo Sabres löper ut på söndag. Anledningen är att NHL-klubben vill att Asplund ska åka över till Nordamerika för att förbereda sig inför den stundande NHL-säsongen.

» MODO fick en smakstart under Pär Styfs styre som huvudansvarig när det blev en 4-3-seger efter övertid mot Södertälje. Nu har laget inte spelat på en vecka, och Styf har således haft en hel del tid att implementera sina idéer.

» Väsby har det blytungt för tillfället. Det har blivit sex raka förluster (bara en inspelad poäng under den perioden) och laget har målskillnaden 3-10 på de två senaste kamperna, där det blev en 1-5-förlust mot Björklöven i fredags.

» I helgen så blev Patrik Karlkvist officiellt klar för MODO, och det blir så klart en jätteförstärkning. 28-åringen dunkade in 68 poäng på 52 matcher ifjol och kom trea i HockeyAllsvenskans poängliga. Karlkvist tränade med Aleksi Heponiemi och Martin Kaut igår, och de tre bildar troligen kedja ikväll, rapporterar allehanda.se.

– MODO tappar centern Aaaron Gagnon som häromdagen meddelade att kroppen inte håller och att karriären därmed är över.

» Almtuna har inte spelat på en vecka. Förra onsdagen blev det en 6-3-viktoria mot Karlskoga, en seger som kom välkommet efter två raka förluster innan dess. Hemmaformen är fin med tre raka segrar i Upplands Bilforum Arena.

» Timrås galna form fortsätter. Laget har nio (!) raka segrar, och går nu alltså för en tionde raka vinst. I söndags tog laget en solid 5-0-seger på bortaplan mot Västerås.

» Lagen möttes nyligen och då vann Timrå med 4-0 efter att bland annat förre Almtuna-kaptenen Per Svensson gjort 1-0. Samme Svensson som nu gör sin första match mot motståndare i Upplands Bilform Arena sedan han lämnade Uppsala-klubben i samband med transferstoppet i våras.

» Almtuna är seriens bästa lag i boxplay med en effektivitet på 84,4 %.

» Timrå får tillbaka Jonathan Dahlén som missat de tre senaste matcherna på grund av spel i Tre Kronor.

» Timrås Sebastian Hartmann har gjort poäng i nio raka matcher. Lagkamraten Isac Lundeström har gjort poäng i sex raka matcher.

» Karlskoga har marginaler som grinar emot just nu. Det har bara blivit en trepoängare på de åtta senaste matcherna, men fem av de sex senaste förlusterna har varit med uddamålet så det är tajt. Just nu står värmlänningarna på tre raka nederlag, där det blev en 3-4-torsk mot Södertälje senast.

» Mora är i bra form. Laget har fyra vinster på de fem senaste matcherna och slog tillbaka AIK med 5-1 på Hovet senast.

» Moras toppduo Johan Persson och Daniel Ljunggren är i praktslag. Persson har gjort fem mål och totalt sju poäng på de tre senaste matcherna, och under samma tidsspann så har Ljunggren noterat fem assist (har minst en assist i fem raka matcher).

» Även Henrik Björklund är i fin form med sju mål på de sju senaste matcherna. Lagkamraterna Gustaf Thorell, Linus Karlsson och Sebastian Fakt har alla gjort poäng i fyra raka matcher.

» Karlskogas Gustaf Thorell har gjort 98 mål i HockeyAllsvenskan och närmar sig således milstolpen 100 mål.

» Kristianstad föll mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen i måndags, och laget har nu förlorat sju (!) raka bortamatcher, där de sex senaste kamperna resulterat i noll poäng. Hemma är det dock något bättre, för där har skåningarna två raka segrar och slog tillbaka AIK med 3-1 senast.

» Södertälje har tagit tio av tolv möjliga poäng i de fyra senaste matcherna och är i fin form. Senast blev det en 4-3-viktoria på hemmaplan mot Karlskoga. Det har dock blivit fyra raka förluster på bortaplan.

» Södertäljes Samuel Fagemo har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Kristianstad brottas med mycket frånvaro. Tränaren Mikael Gath och centern Oscar Öhman var inte med senast på grund av sjukdom, och finns inte med ikväll heller, liksom Calle Clang och Lucas Edmonds som är i karantän efter samlingen med juniorlandslaget, skriver kristianstadsbladet.se. Dessutom är det frågetecken för Daniel Andersson.

» SSK-trion Alexander Sahlin, Bobbo Petersson och Ludwig Blomstrand har varit petade i två raka matcher, men väntas spela ikväll, skriver lt.se. Christopher Bengtsson och Anton Heikkinen finns på skadelistan.

» Onsdagens match mellan Tingsryd och Vita Hästen ställs in. Detta på grund av att flertalet spelare och ledare i Vita Hästen insjuknat och uppvisar symptom för Covid-19. Spelarna och ledarna har insjuknat under tisdag/onsdag och har isolerats. På grund av flertalet (sju stycken) misstänkta fall ställs dagens match in för att förhindra eventuell smittspridning. Vita Hästens A-lag pausar verksamheten tills testsvar fåtts på insjuknade spelare och ledare. I nuvarande stund finns ännu inga bekräftade smittade. Nytt speldatum för matchen kommuniceras senare.