Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Vita Hästen
VIT

Matchguide: Dubbla returmatcher och viktig match i Skåne

4 december 2020 09:15

Fredagen bjuder på tre matcher i Sveriges mest underhållande liga! Västerås mot MODO och Almtuna mot Vita Hästen är två returmöten då lagen precis möttes - och samtidigt spelar Kristianstad och Björklöven en viktig match i Skåne.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Kristianstad - Björklöven, Kristianstads Ishall
19.00 Västerås - MODO, ABB Arena
19.00 Almtuna - Vita Hästen, Upplands Bilforum Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västerås mot MODO ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Västerås Niclas Lundgren och MODO:s Aleksi Heponiemi.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen synas den JVM-trupp som Tomas Montén har tagit ut.
» I andra pausen gästar Västerås-centern Isac Skedung studion, han missar resten av hösten till följd av sviterna efter corona och berättar om hur han drabbats av sjukdomen.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Kristianstad har haft en tuff höst där det bara blivit tre trepoängare. Senast föll laget med 0-3 på hemmaplan mot Vita Hästen och det har blivit en seger på de fem senaste kamperna.

» Björklöven har haft en betydligt starkare höst och kommer närmast från en 3-0-seger mot Tingsryd. Umeå-laget har vunnit och förlorat varannan match sett över de nio senaste omgångarna.

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Björklöven med 5-0.

» Igår gjorde Björklöven klart med en förstärkning i form av forwarden Grant Besse. Återstår att se när den 26-årige amerikanen är klar för spel.

» Efter en tung period både spel- och resultatmässigt (en seger på sex matcher) så fick Västerås ordning på grejerna senast när det blev en klar 5-1-vinst hemma mot Mora.

» MODO känns på gång. Laget har sex segrar på åtta matcher sedan Pär Styf tog över huvudansvaret i båset och laget står på tre raka vinster där Södertälje slogs tillbaka med 3-2 efter straffar i onsdags.

» Lagen möttes för en knapp vecka sedan och då vann MODO med 4-1 i ABB Arena.

» Många forwards är i fin form i MODO, inte minst Patrik Karlkvist som gjort poäng i sex av sju matcher sedan ankomsten från finska ligan. Senast sköt han ett mål i vinsten mot SSK.

» Returmöte! Lagen möttes i Himmelstalundshallen i onsdags och då vann Almtuna med 2-1. Nu, bara två dagar senare, möts lagen igen - denna gång i Upplands Bilforum Arena. Lagen har mötts ytterligare en gång i höst, och då vann Vita Hästen med 3-1 i just Uppsala.

» Segern i onsdags var ett trendbrott för Almtuna som innan dess hade två raka förluster och fyra raka nederlag på bortaplan. På hemmaplan har AIS poäng i fyra raka matcher.

» Vita Hästen har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

» Almtunas Tim Söderlund har tryckt in tre mål i de två senaste hemmamatcherna.