Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Västerås
VIK

Drömstart bäddade för Karlskogas seger

23 mars 2021 21:35

Karlskoga sköt tre mål under matchens sex första minuter och det bäddade för segern i den första kvartsfinalen mot Västerås.


Karlskoga plockade hem den första kvartsfinalmatchen mot Västerås.

Segern kom mycket tack vare en drömstart där BIK hade 3-0 redan efter sex (!) minuter. Henrik Björklund, som vann skytteligan i HockeyAllsvenskan, gjorde 1-0 redan efter 26 sekunder, och några minuter senare gjorde Gustaf Franzén och Aleksi Rekonen 2-0 respektive 3-0.

Västerås reducerade två gånger om men kom inte närmare än så, och i slutet så kunde Mikael "Daggen" Eriksson fastställa slutresultatet till 4-2.

– Skönt att vinna. Jag tycker att vi går ut jäkligt bra i första perioden och får utdelning, sedan kontrollerar vi matchen ganska bra, säger Mikael Eriksson till C More.

Eriksson var givetvis nöjd med drömstarten på matchen:

– Ja, vi har taggat för detta i en hel vecka, eller en hel säsong, så det syntes verkligen att vi var redo för kamp. Efter det tycker jag att det är stabilt, men att vi kanske går ner oss lite. Fortsätter vi spela som i den första perioden så är vi riktigt bra.

Karlskoga har därmed 1-0 i matcher. Andra drabbningen spelas på torsdag och även den kampen avgörs i Nobelhallen.

– Detta var en av fem matcher och vi ska försöka vara lika heta i nästa match, säger Eriksson.

Karlskoga - Västerås 4-2

Målskyttar Karlskoga: Henrik Björklund, Gustaf Franzén, Aleksi Rekonen, Mikael Eriksson

Målskyttar Västerås: Simon Åkerström, Jimmie Jansson

Noterat:

– Aleksi Rekonen gjorde comeback i Karlskoga efter att ha varit borta på grund av skada sedan mitten av februari. Finländaren gjorde mål direkt i återkomsten, således.

– Karlskoga vann skotten med 29-18.

– Jimmie Jansson låg bakom båda Västerås mål med ett mål och en assist.