Hemma
Västerås
VIK
Borta
Karlskoga
BIK

Alexander Lunsjö tvåmålsskytt i måstematchen

27 mars 2021 20:45

Alexander Lunsjö sköt två mål när Västerås höll liv i säsongen genom att hemmavinna mot Karlskoga och reducera kvartsfinalserien till 1-2 i matcher.


Det var en måstematch för Västerås för att säsongen skulle leva vidare.

Då gick västmanlänningarna ut och slog tillbaka Karlskoga med 5-3 vilket innebär att kvartsfinalserien är reducerad till 1-2 i matcher.

– Det var kniven mot strupen idag. Antingen sista matchen eller så skulle vi få spela mer. Jag tycker vi gör 60 bra minuter, säger Alexander Lunsjö till C More.

Karlskoga ledde med både 1-0 och 2-1 men Västerås lyckades kvittera två gånger om. Under andra delen av andra perioden så kontrade Alexander Lunsjö sedan in 3-2 i boxplay.

– De schabblade lite på blå. Jag bestämde mig tidigt för att göra en tunnel på Tim Juel, han har släppt några där tidigare, säger Lunsjö.

I den tredje perioden ökade Västerås på ledningen via mål av Sam Marklund och Simon Edvinsson. Karlskoga kom inte närmare än ett reduceringsmål av Tor Immo med drygt fyra minuter kvar att spela.

Framförallt visade VIK stryka genom att komma tillbaka efter dubbla underlägen i början av matchen. Just starterna har annars varit ett problem för laget i den här matchserien.

– I de andra matcherna har Karlskoga varit bra i den första perioden men sedan gått lite på knäna medan vi känt oss starka. Det är viktigt att vi kommer ut och är bra i första perioden, det ska vi fortsätta med, säger Lunsjö.

Just Lunsjö har varit en av Västerås viktigaste offensiva spelare den här säsongen. Att han klev fram när det behövdes som mest var givetvis en nyckel för västmanlänningarna.

– Främsta orsaken till att det gått bra i år är att jag blivit jämnare i mitt spel och nyttjat mina styrkor mer än jag gjort tidigare.

Västerås - Karlskoga 5-3

Målskyttar Västerås: Alexander Lunsjö 2, Filip Karlsson, Sam Marklund, Simon Edvinsson

Målskyttar Karlskoga: Linus Karlsson, Karl Jonsson, Tor Immo

Noterat:

– Emil Kruse fick chansen i VIK-buren. Han motade 31 av 34 skott och noterade en räddningsprocent på 91,2 %.

– Alexander Lunsjö sköt dubbla mål och har alltså börjat komma igång. Efter att ha inlett slutspelet med tre mållösa matcher så har han nu gjort mål i två raka matcher.