Hemma
Mora
MIK
Borta
Björklöven
IFB

Snabbt avgörande tog Björklöven till semifinal

28 mars 2021 21:05

Alexander Wiklund avgjorde bara femton sekunder (!) in på den fjärde perioden när Björklöven vann mot Mora och tog sig vidare till semifinal.


Björklöven är klart för semifinal efter att ha besegrat Mora med 3-2 i den fjärde kvartsfinalen vilket betyder 3-1 i matcher.

– En lättnad. Jag tycker att vi förtjänar det här. Mora har bjudit upp till en bra fajt, men jag tycker att vi är bättre. I alla fall i de tre senaste matcherna som vi har vunnit, säger Alexander Wiklund till C More.

– Jag tycker någonstans att vi vinner rättvist till slut. Skönt att sätta punkt.

Just Wiklund blev den stora matchvinnaren.

Det stod 2-2 efter full tid och blott femton sekunder in på den fjärde perioden så skickade han in 3-2. Fredric Andersson tog ett skott och Wiklund forsade fram och skyfflade in returen.

– Jag trodde Freddan skulle sätta den direkt först. "Sebbe" (Sebastian Selin) gör en bra brytning och Freddan får till ett bra skott där målvakten inte kan kontrollera pucken och jag hinner störta fram, säger Wiklund om målet.

Efter en säsong som pendlat prestations- och resultatmässigt så ser Björklöven ut att ha hittat formen i slutspelet.

– Det har varit upp och ner. Högstanivån har varit hög, men vi har haft för djupa dalar. Kan vi bara ta bort det så är vi svårslagna över sju matcher. Vi vet vilken potential vi besitter och jag tycker att vi visar det mot Mora. De står upp bra men vi maler ner dem och det är det som gör att vi vinner.

Mora - Björklöven 2-3

Målskyttar Mora: Oskar Stål Lyrenäs, Ludvig Larsson

Målskyttar Björklöven: Justin Crandall, Olle Liss, Alexander Wiklund

Noterat:

– Pontus Andreasson spelade fram till ett mål och gjorde därmed poäng i alla kvartsfinalmatcherna.

– Kevin Poulin i Björklöven-buren gjorde en fin match. Han motade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 %.