Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Timrå
TIK

Matchguide: Kan Björklöven studsa tillbaka?

10 maj 2021 09:30

Timrå vann med 6-3 i återstarten av finalserien igår och leder nu med 2-1 i matcher. Kan Björklöven studsa tillbaka ikväll och utjämna matchserien?


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Björklöven - Timrå, A3 Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Björklöven mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Införstudion gästas av Björklöven-legendaren Mikael Andersson som var med och vann SM-guld 1987.
» Inför matchen blir det intervjuer med Björklövens Zach Palmquist och Timrås Jeremy Boyce.
» I första pausen gästas studion av artisten Lisa Miskovsky som är ett stort Björklöven-fan.
» I andra pausen listar C More-experten Mike Helber de mest minnesvärda händelserna hittills i slutspelet.

MATCHSERIEN

VÄRT ATT VETA

» Finalen spelas i bäst av sju matcher där vinnaren blir HockeyAllsvensk Mästare och går upp i SHL!

» Efter nästan tre veckors ofrivillig paus så återstartade finalserien mellan Timrå och Björklöven igår. Timrå vann med 6-3 och har därmed 2-1 i matcher.

» Två snabba mål avgjorde bataljen igår. Björklöven hade hämtat upp ett 1-3-underläge till 3-3-läge, men då svarade Timrå med två mål på 24 sekunder och det 5-3-överläget släppte gästerna sedan inte. 6-3-målet kom i tom bur.

» Björklöven vann första matchen men står nu på två raka förluster där man släppt in många mål: 0-7, 3-6. Att täta till försvarsspelet är således prio för Löven. Noterbart är också att Timrå vunnit skotten med totalt 132-63 i de tre inledande matcherna.

» Timrås Jonathan Dahlén svarade för tre poäng igår och har nu gjort poäng i tio raka matcher. Han toppar nu också slutspelets poängliga med totalt 19 poäng (åtta mål, elva assist).

» Björklöven har manfall på backsidan. Daniel Rahimi och Alexander Hellström är alltjämt avstängda och Alexander Deilert kan inte spela på grund av sviter efter covid-19. Igår klev även Adam Plant av och då fick centern Kristoffer Söder kliva ner och vikariera som back.

» Timrås assisterande tränare Anders "Ante" Karlsson var inte med igår och kan inte vara med idag. Då valde klubben att förstärka med Ulf Dahlén som klev in i ett bås igen efter sju års uppehåll. Han finns med även i dagens match. "Det var kul, men jag är bara här så länge ”Ante” är borta. Jag tycker bara synd om honom som inte får vara med i de här roliga matcherna", säger Dahlén till expressen.se.