Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Västerås
VIK

Matchguide: Heta kamper och lag som jagar trendbrott

27 oktober 2021 09:10

Onsdagen bjuder på sex matcher i HockeyAllsvenskan! Det blir bland annat hett Smålandsderby mellan Troja och HV71 samt returmöte mellan Kristianstad och AIK. Dessutom jagar Almtuna, Vita Hästen och Mora viktiga trendbrott.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Mora, Winpos Arena
19.00 Almtuna - Karlskoga, Upplands Bilforum Arena
19.00 Södertälje - Västerås, Scaniarinken
19.00 Vita Hästen - Tingsryd, Himmelstalundshallen
19.00 Troja - HV71, Ljungby Arena
19.00 Kristianstad - AIK, Kristianstad Ishall

TABELL

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Troja mot HV71 i kväll. Det bjuds bland annat på det här:

» Inför matchen blir det bland annat intervjuer med Oscar Öhman, Troja, och Emil Andrae, HV71.
» I första pausen gästar Trojas klubb- och sportchef Daniel Håkansson studion.
» I andra pausen blir det fullt fokus på matcherna och läget i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

VÄRT ATT VETA

» Björklöven brukar vara starka i hemmaborgen men har faktiskt bara vunnit en av de fyra senaste hemmamatcherna. Umeå-laget kommer närmast från en 3-4-förlust mot Södertälje.

» Mora väntar fortfarande på säsongens första trepoängare. Dalalaget 2-3-föll mot AIK senast och har tre förluster på de fyra senaste matcherna.

» Björklövens Gerry Fitzgerald har gjort mål i tre raka hemmamatcher.

» Moras Bobby MacIntyre har gjort poäng i fem raka matcher.

» Senast lagen möttes var i vårens kvartsfinalspel där Björklöven till slut kunde vinna matchserien och avancera till semifinal.

» Mora hoppas att nyvärvade backen Steven Seigo är redo för debut. Kanadensaren har tidigare spelat med dalalaget under en SHL-vinter för några år sedan.

» Almtuna står på sex raka förluster, men fyra av dem har kommit först efter övertid eller straffar. Senast åkte Uppsala-laget på en strafförlust mot HV71.

» Efter sex vinster på sju matcher i säsongsinledningen så har Karlskoga förlorat två raka matcher. Senast blev det en 2-3-torsk på hemmaplan mot Troja.

» Almtunas Sebastian Benker gjorde hattrick mot HV71 i fredags och forwarden toppar HockeyAllsvenskans skytteliga med sina åtta fullträffar.

» Almtuna har lånat in välbekante Fredrik Forsberg från Leksand. Den snabbskrinnande forwarden ska stanna i sex veckor i första hand.

» Karlskogas Henrik Björklund står på 197 allsvenska mål och är bara tre fullträffar från att bli den förste någonsin att nå milstolpen 200 mål i HockeyAllsvenskan. Björklund har dock varit mållös i tre raka matcher, men har å andra sidan gjort mål i fem raka bortamatcher.

» Karlskoga saknar alltjämt lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson som är avstängd en match till.

» Almtuna har ligans främsta powerplay med en effektivitet på 37,0 %.

» Södertälje har fyra raka segrar på hemmaplan. I senaste omgången blev det en 4-3-vinst mot Björklöven på bortaplan.

» Västerås brottas med formen och har fyra förluster på de sex senaste matcherna och har förlorat de två senaste bataljerna med totala målskillnaden 2-7 (mot MoDo och Kristianstad).

» Lagen har mötts en gång i höst och då vann Södertälje med 5-2.

» Södertäljes Jacob Dahlström når i kväll milstolpen 400 spelade matcher i HockeyAllsvenskan.

» Södertäljes Brett Pollock toppar poängligan i HockeyAllsvenskan med totalt fjorton poäng (fyra mål, tio assist).

» Igår skrev Södertäljes stjärnskott Albert Sjöberg på ett nytt tvåårsavtal och blir därmed kvar i klubben till 2023. 18-åringen har inlett säsongen med att göra fem poäng på åtta matcher.

» I går valde österrikiske centern Alexander Rauchenwald att bryta sitt avtal med Västerås. 28-åringen stannade på en assist på nio spelade matcher.

» Vita Hästen står på fyra raka förluster och kommer närmast från en 0-4-förlust mot MoDo. Laget har ännu inte tagit någon trepoängare i höst och ligger sist i tabellen.

» Efter tre raka segrar så tog segertåget stopp för Tingsryd senast när det blev en 1-3-förlust mot Västervik.

» Vita Hästen har lånat in lettiske forwarden Rihards Marenis från HockeyEttan-klubben Kiruna där han svarat för tolv poäng på sju matcher i höst. På meritlistan finns bland annat 69 matcher i KHL samt två VM-turneringar med Lettland.

» Vita Hästen har både gjort minst mål (19) och släppt in flest mål (35) i höst.

» Vita Hästens Marcus Eriksson har noterat 195 allsvenska assist och är således bara fem passningspoäng från milstolpen 200 assist i HockeyAllsvenskan.

» Detta är första gången klubbarna möts i tävlingssammanhang på 36 (!) år.

» Troja är i fin form med poäng i fem raka matcher där tre av dem resulterat i trepoängare. Senast blev det en 3-2-seger borta mot Karlskoga.

» HV71 har vunnit åtta av nio matcher i inledningen och toppar tabellen. Senast vann smålänningarna med 5-4 efter straffar borta mot Almtuna.

» Trojas Oscar Öhman har gjort mål i fyra raka matcher. Duon Öhman och Joakim Hillding är stekheta för tillfället och har kombinerat in sexton poäng i de fyra senaste kamperna.

» HV71 har ligans bästa boxplay med en effektivitet på 93,3 %.

» Dags för returmöte! Lagen möttes på Hovet i söndags och då vann Kristianstad med 5-3.

» Efter att ha inlett säsongen med sex raka förluster och noll inspelade poäng så har Kristianstad hittat formen och tagit tre raka trepoängare.

» AIK har tre förluster på de fyra senaste matcherna.

» AIK:s Lucas Carlsson har gjort poäng i fem raka matcher.

» AIK:s Fredric Weigel har noterat 147 allsvenska assist och är således bara tre passningspoäng från milstolpen 150 assist i HockeyAllsvenskan.

» Kristianstad har gjort klart med tjeckiske forwarden Theo Pistek. Han förväntas göra debut för skåningarna i kväll. 20-åringen kommer närmast från en kort collegesejour i USA, men har innan dess spelat juniorhockey i Örebro samt i HockeyEttan med Köping.