Athletic Work startade 2011 med en ambition att om att hjälpa idrottare på arbetsmarknaden. 

Det utvecklades därefter till ett bemanning- och rekryteringsföretag som inriktar sig på idrottare. Sedan dess har Athletic Work hjälpt aktiva idrottare som behöver ett jobb vid sidan av sin idrottssatsning men även personer som har avslutat sin idrottskarriär och vill påbörja en ny civil karriär.

SAMARBETET

Athletic Work blev partner till HockeyAllsvenskan inför säsongen 2021/22. 

Syftet med partnerskapet är att skapa ett gemensamt projekt där Athletic Work aktivt ska arbeta med spelarna i de HockeyAllsvenska klubbarna inom nedan områden:

... hjälpa spelarna att komma i gång med högskolestudier genom skräddarsydda utbildningar, möjlighet att läsa upp ämnen samt assistans vid processen kring att söka och bli antagen vid utvalda högskolor

... hitta arbete, såväl deltid som heltid, till spelare under karriären

... behjälpliga vid karriärplanering efter hockeykarriären

Athletic Work blir under avtalsperioden officiell partner till HockeyAllsvenskan och exklusiv partner inom bemanningsbranschen. Avtalet löper fram till 2023-04-30. Förutom karriärcoaching kommer Athletic Work exponeras i HockeyAllsvenskans digitala kanaler samt mediakuber.

KARRIÄREN EFTER KARRIÄREN

Mathias Kemi från Athletic Work har jobbat med HockeyAllsvenskan under säsongen. Han har besökt alla klubbar. 

– Det jag går igenom i första steget det är att gå igenom syftet. Det vill säga att det är viktigt att redan under sin karriär som hockeyspelare börja tänka på nästa steg, det vill säga att spelaren skapar en trygghet genom till exempel utbildning. Tid finns att även studera på distans och exempelvis på halvfart samtidigt som du är hockeyspelare. Jag är övertygad att dom som hoppar på en utbildning också kommer att känna sig tryggare även som spelare och när karriären som hockeyspelare är över då finns redan en karriärväxling inom räckhåll, säger han.

I nästa steg tas kontakter med enskilda spelare för att skräddarsy lösningar inför framtiden. 

HÅLLBAR LIGA

Athletic Work är hos oss en exklusiv partner inom bemanningsbranschen och titulerar sig om officiell partner till HockeyAllsvenskan. Vi är väldigt glada att presentera en unik satsning som vi gör tillsammans med Athletic Work.

För oss på HockeyAllsvenskan är det oerhört viktigt att vi tar ansvar för våra spelare. Dels under karriären men framför allt att vi kan vara med och hjälpa till att förbereda spelarna för ett liv efter ishockeyn.

Genom denna satsning kan vi hjälpa våra spelare med utbildning vilket går i linje med att vi vill vara en hållbar liga.