Försäsong: Karlskrona vann mot SHL-motstånd
Publicerad: 2019-09-04
Karlskrona slog tillbaka SHL-nykomlingen Oskarshamn under onsdagskvällen. Det blev också segrar för Tingsryd, Västerås och Vita Hästen.

KARLSKRONA VANN MOT SHL-LAG

Karlskrona tog en fin skalp när det blev en 3-2-seger mot SHL-nykomlingen Oskarshamn.

KHK låg under med 0-2 efter första perioden, men vände på tillställningen via tre raka mål. Måns Hermansson sköt vinstmålet i powerplay.

– Vi ska inte överskatta att de spelar i SHL. Det viktigaste var att vi fick utdelning för att vi följde vår matchplan, säger KHK-tränaren Phil Horsky till blt.se.

Målskyttar Karlskrona: Hannes Johansson, Linus Karlsson, Måns Hermansson

SJÄTTE RAKA FÖR TINGSRYD

{!A}

Tingsryd ångar på under försäsongen. Smålänningarna tog sjätte raka segern efter att ha 3-1-vunnit mot Nybro.

Nybro sköt 1-0 redan efter 28 sekunder, men sedan vände Taif och Joachim Nermark på tillställningen. Centern gjorde både 1-1 och 2-1, och fick sedan se Ludvig Elvenes stänga tillställningen med ett 3-1-mål.

Arvid Söderblom vaktade Tingsryds kasse.

Målskyttar Tingsryd: Joachim Nermark 2, Ludvig Elvenes

VÄSTERÅS FICK SISTA ORDET

{!B}

Västerås lyckades slå tillbaka Karlskoga med 4-3 efter övertid i en målmässigt svängig match.

Västerås ledde med både 2-0 och 3-2, men Karlskoga lyckades hämta upp och det var 3-3-läge efter full tid. I övertidens sista minut klev sedan lagkaptenen Fredrik Johansson fram och avgjorde för Västerås.

Noterbart är att båda lagen gjorde ett mål i spel fem mot tre.

Målskyttar Västerås: Isac Skedung, Sebastian Benker, Kelsey Tessier, Fredrik Johansson

Målskyttar Karlskoga: Filip Ahl, Jesper Kokkonen, Mikael Eriksson

UDDAMÅLSVINST FÖR VITA HÄSTEN

Vita Hästen slog tillbaka HockeyEttan-laget Tranås med 5-4 på bortaplan.

Tranås ledde med både 1-0 och 2-1 innan Vita Hästen fick grepp om tillställningen och kunde vända till ett 4-2-övertag. Tranås kom dock tillbaka och 4-4-kvitterade.

Patrick Blomberg avgjorde sedan fram till 5-4 efter en fin prestation.

Målskyttar Vita Hästen: Jacob Spångberg, Kevin Elgestål, Simon Fernholm, Istvan Bartalis, Patrick Blomberg

KRISTIANSTAD PRESSADE RÖGLE

Kristianstad ledde med både 1-0 och 2-1 mot Rögle, men föll till slut med 2-3 efter straffar.

Fredrik Lindblom och Axel Sundberg sköt målen för KIK.

Viktor Wahldén drog på sig ett matchstraff i inledningen av den tredje perioden, och det var då Rögle kunde 2-2-kvittera. Niklas Hansson avgjorde sedan under straffläggningen.

Målskyttar Kristianstad: Fredrik Lindblom, Axel Sundberg