Försäsong: Segrar för Almtuna och Västervik
Publicerad: 2022-09-07
Almtuna och Västervik vann under onsdagskvällen. Samtidigt blev det förluster för Östersund, Vita Hästen och AIK.

ALMTUNA - ÖSTERSUND 2-1 (PS)

Almtuna vann med 2-1 efter straffar mot Östersund.

Det var backarna som ledde vägen för Uppsala-laget. Jakob Ragnarsson matade in 1-1-målet innan Oskar Asplund avgjorde på straffar.

Målskyttar Almtuna: Jakob Ragnarsson, Oskar Asplund

Målskyttar Östersund: Jeremias Lindewall

VITA HÄSTEN - VÄSTERVIK 3-4

För ett par veckor sedan så vann Västervik med 2-1 mot Vita Hästen. När lagen nu möttes igen så tog Västervik en ny uddamålsseger, den här gången stannade siffrorna vid 4-3.

Vita Hästen hade ledningen med både 1-0 och 2-1, men Västervik vände på tillställningen i den tredje perioden via tre raka mål, två av den inprickade av Marcus Vela. Den hete kanadensaren har nu matat in hela sex mål under försäsongen.

Noterbart är att Västervik vunnit sex av sju försäsongsmatcher (enda förlusten kom efter straffar, dessutom).

Målskyttar Vita Hästen: Erik Ullman, Rasmus Kahilainen, Tanner MacMaster

Målskyttar Västervik: Marcus Vela 2, William Wiå, Anton Öhman

AIK - BRYNÄS 3-5

AIK räckte inte till mot Brynäs utan föll med 3-5 till slut.

Adam Rockwood 3-4-reducerade för AIK med ungefär sju minuter kvar att spela, men närmare än så kom laget inte, och Brynäs kunde i stället stänga matchen med ett 5-3-mål.

AIK har vunnit två och förlorat två försäsongsmatcher så här långt in på försäsongen.

Målskyttar AIK: Oskar Magnusson, Albert Lyckåsen, Adam Rockwood