Försäsong: Tingsryd vann hemmacupen
Publicerad: 2019-08-17
Tingsryd lyckades vinna sin egen hemmacup efter seger mot Kristianstad. Lördagen bjöd också på segrar för Karlskrona, Västerås och Björklöven - samtidigt förlorade AIK och Mora.

TINGSRYD VANN HEMMACUPEN

Tingsryd fick en pangstart på försäsongen genom att vinna sin egen hemmacup. Fredagens seger mot Karlskrona följdes upp av en 6-3-viktoria mot Kristianstad.

Tingsryd avgjorde matchen i mittperioden där man sköt fyra raka mål och gick upp i en 5-1-ledning som man sedan kunde spela på under den sista tredjedelen.

Felix Olsson, nyförvärvet från Kalix, sköt två av målen för Taif.

– Vi har ett spännande lag. Inte det mest namnkunniga och inte laget som experterna tippar högt upp men vårt jobb är att göra varje individ till en så bra hockeyspelare som möjligt, säger tränaren Magnus Bogren till smp.se.

Målskyttar Tingsryd: Felix Olsson 2, Benjamin Nissner, Jakob Heljemo, Oscar Holst

Målskyttar Kristianstad: Malte Sjögren, Axel Sundberg, Morten Jensen

KARLSKRONA KNEP TREDJEPLATSEN

Karlskrona spelar cup i Tingsryd och föll mot värdlaget under fredagen. Det innebar att det blev match om tredje pris under lördagen, och där slog KHK tillbaka Troja-Ljungby med 4-2.

Jesper Persson sköt tre av målen och noterade därmed ett hattrick. 26-åringen har gjort totalt fem mål på fyra träningsmatcher.

– Killarna har visat gott om karaktär och vilja i turneringen. Bägge målvakterna har spelat riktigt bra och nu kommer bitarna börja sitta. Vi behöver jobba vidare med anfallsspelet och sätta chanserna men också komma lite rakare på kassen, säger KHK-tränaren Phil Horsky till blt.se.

Målskyttar Karlskrona: Jesper Persson 3, Dylan Zink

STORSEGER FÖR VÄSTERÅS

{!A}

Västerås tog en meriterande seger när AIK, som vann HockeyAllsvenskan ifjol, slogs tillbaka med 6-1.

VIK-kedjan med Daniel Öhrn, Marcus Bergman och Viktor Hertzberg var tongivande och inblandade i fem av sex mål. Hertzberg sköt ett mål och noterade tre assist, Bergman blev tvåmålsskytt och Öhrn svarade för dubbla assist.

Västerås tog ledningen med 3-0 redan i den första perioden, och det greppet släppte man aldrig.

– Vi åker mycket skridskor. Vi vinner i princip varenda puck som vi tappar i anfallszon. Så vi är starka på alla delar, säger målskytten Anthon Eriksson till hockeypuls.se.

Målskyttar AIK: Kim Tallberg

Målskyttar Västerås: Marcus Bergman 2, Alexander Younan, Viktor Hertzberg, Jimmie Jansson, Anthon Eriksson

LINDQUIST TVÅMÅLSSKYTT I LÖVEN-VINST

{!B}

Björklöven tog en stark storseger mot finska Vasa Sport. Det blev till slut 6-2.

Umeå-laget ryckte i mittperioden. David Lindquist hade fixat en 1-0-ledning i första akten, och i mittperioden fyllde Oliver Larsen, Alexander Deilert och Fredric Andersson på målskörden - och vid läge 4-0 i slutet av andra perioden så var matchen avgjord.

– Det var säsongens första vinst, men spelet gladde mer, säger Löven-tränaren Joakim Fagervall till klubbens hemsida.

Målskyttar Björklöven: David Lindquist 2, Oliver Larsen, Alexander Deilert, Fredric Andersson, Erik Rainersson

MORA FÖLL I FÖRSTA MATCHEN

Mora föll i säsongens första träningsmatch. Det blev en 1-3-förlust mot brittiska Belfast.

Det stod 1-1 efter den första perioden sedan Niki Petti målat för Mora, men sedan gjorde Belfast 2-1 i andra perioden och 3-1 i tredje perioden.