Försäsong: Segrar för MoDo, Kristianstad och Västerås
Publicerad: 2022-09-16
MoDo, Kristianstad och Västerås vann under fredagskvällen. Samtidigt blev det förluster för Björklöven och Västervik.

MODO - BJÖRKLÖVEN 3-2

MoDo och Björklöven avslutade försäsongen med ett rivalmöte där MoDo till slut kunde vinna med 3-2.

Riley Woods kvitterade till 1-1 i slutet av den första perioden och i den andra akten sköt MoDo både 2-1 och 3-1 genom David Bernhardt och Daniel Mannberg. Björklöven kom inte närmare än en sen reducering av Alex Hutchings.

– Det är så klart viktigt att gå in i säsongen med en bra känsla., säger Woods till allehanda.se om segern.

Målskyttar MoDo: Riley Woods, David Bernhardt, Daniel Mannberg

Målskyttar Björklöven: Scott Pooley, Alex Hutchings

KRISTIANSTAD - NYBRO 6-2

Kristianstad vann försäsongsgenrepet mot Nybro med 6-2.

Skåningarna gjorde 1-0 redan efter dryga minuten, hade 3-1 efter elva minuter och drog sedan alltså ifrån ytterligare. Både Patrick Bajkov och Malte Sjögren blev tvåmålsskyttar.

KIK summerar därmed en försäsong som slutade med sju vinster på tio matcher.

Målskyttar Kristianstad: Malte Sjögren 2, Patrick Bajkov 2, Robin Carlsson, Filip Karlsson

VÄSTERÅS - VÄSTERVIK 3-2 (PS)

Västerås besegrade Västervik med 3-2 efter straffar i genrepet.

Västmanlänningarna hade både 1-0 och 2-1 under matchens gång, men Västervik bet tillbaka två gånger om. Under straffläggningen så fick ändå Västerås sista ordet sedan Alexander Lunsjö avgjort.

Västerås avslutade försäsongen med fyra raka vinster.

Målskyttar Västerås: Jesper Kokkonen, Isac Skedung, Alexander Lunsjö

Målskyttar Västervik: Troy Loggins, Marcus Vela