Försäsong: Seger för Björklöven och Västervik
Publicerad: 2022-08-23
Två rivalmöten har avgjorts. Det blev segrar för Björklöven och Västervik som vann mot MoDo respektive Vita Hästen.

BJÖRKLÖVEN - MODO 6-3

Klassiska SCA-cupen i Sundsvall är igång och Björklöven vann öppningsmatchen mot MoDo med 6-3.

Björklöven gick upp i en 2-0-ledning i första perioden och avgjorde tillställningen i mittperioden där Carl Holmner Härgestam och Daniel Rahimi satte Umeå-laget i ett 4-1 övertag.

Mikkel Aagaard reducerade för MoDo i slutperioden men närmare än så kom inte ångermanlänningarna, utan Löven kunde avgöra via mål av Scott Pooley och Fredric Andersson.

Övriga lag i SCA-cupen är Hudiksvall, Mora, Timrå och Sundsvall.

Målskyttar Björklöven: Jacob Olofsson, Maxime Fortier, Carl Holmner Härgestam, Daniel Rahimi, Scott Pooley, Fredric Andersson

Målskyttar MoDo: Filip Sveningsson, Mikkel Aagaard, Emil Wahlberg

VÄSTERVIK - VITA HÄSTEN 2-1

Västervik slog tillbaka Vita Hästen med 2-1 på hemmaplan.

Marcus Vela klev fram som stor matchvinnare för Västervik genom att trycka in 2-1-målet i den tredje perioden. Vela gjorde därmed mål för tredje matchen i rad och den kanadensiske centern har levererat fyra mål på fyra försäsongsmatcher.

Tryout-forwarden Edward Lindelöw gjorde första målet för Västervik medan Victor Öhman skyfflade in 1-1-kvitteringen för Vita Hästen.

Målskyttar Västervik: Edward Lindelöw, Marcus Vela

Målskyttar Vita Hästen: Victor Öhman