Försäsong: Vinst i Norge för Tingsryd
Publicerad: 2019-08-30
Tingsryd vann första matchen under lägret i Norge. Även MODO, Björklöven, Västervik och Kristianstad vann under fredagskvällen.

TINGSRYD VANN TÄT MATCH

Tingsryd har åkt till Norge för ett träningsläger. Matchadet där fick bästa möjliga start med en 4-3-seger mot Sparta.

Taif spelade till sig en 4-2-ledning, men släppte sedan in en 3-4-reducering och Sparta tryckte på ordentligt för en kvittering. Smålänningarna, med Arvid Söderblom i kassen, stod dock emot trycket.

Målskyttar Tingsryd: Oscar Holst, Anton Svensson, Hampus Melén, Felix Olsson

POWERPLAY SEGERVAPEN FÖR MODO

MODO är obesegrade efter två matcher i SCA-cupen. Under fredagskvällen blev det en 5-2-vinst mot Mora.

Powerplay var segervapnet för ångermanlänningarna. MODO gjorde fyra av fem mål med en spelare mer på isen.

Mora tog ledningen med 1-0, men MODO vände på tillställningen redan i den första perioden via mål från Kim Rosdahl och Henrik Björklund. Mathias From spädde på till 3-1 i mittakten, och sedan släppte MODO aldrig greppet.

MODO vann också skotten med hela 38-22.

Målskyttar MODO: Kim Rosdahl, Henrik Björklund, Mathias From, Anton Öhman, Jonathan Johnson

Målskyttar Mora: Emil Bejmo, Adam Masuhr

BJÖRKLÖVEN SLOG TIMRÅ

Både Björklöven och Timrå föll i den inledande omgången av SCA-cupen. När lagen möttes så var det Löven som drog längsta strået och vann med 2-1.

William Eriksson sköt 1-0 och Oliver Larsen ökade på till 2-0. Timrå lyckades reducera först i slutminuterna genom Tim Wahlgren.

Mattias Pettersson vaktade Löven-buren och räddade 32 av 33 skott.

Målskyttar Björklöven: William Eriksson, Oliver Larsen

Målskyttar Timrå: Tim Wahlgren

JUNIOREN SKÖT TVÅ MÅL

Kristianstad är på träningsläger i Helsingborg och i fredagens träningsmatch blev det en 6-3-vinst mot danska Herlev.

Junioren Anton Heikkinen sköt två av fullträffarna.

– En bra match för oss. I fem mot fem är vi ganska kreativa och skapar en hel del chanser. Men vi åker på otroligt många utvisningar och har flertalet tre mot fem-lägen mot oss, säger KIK-tränaren Mikael Gath till kristianstadsbladet.se.

Målskyttar Kristianstad: Anton Heikkinen 2, Malte Sjögren, Tony Pappila, Herman Hansson, Albin Hernod

NYE TOPPCENTERN LEVERERADE

Västervik fortsätter att vinna i hemmaturneringen Sandström Trophy. Under fredagen blev det en 3-1-vinst mot Vimmerby, och smålänningarna vann därmed cupen.

Nye toppcentern Rob Bordson visade framfötterna.

Amerikanen sköt 1-0 i den första perioden och spelade fram Emil Alba till 3-0 i den sista perioden. Däremellan sköt Adrian Elefalk det matchvinnande 2-0-målet.

Adam Vay vaktade Västerviks kasse och motade 24 av 25 skott vilket innebar en räddningsprocent på 96 %.

Målskyttar Västervik: Rob Bordson, Adrian Elefalk, Emil Alba

TUNG FÖRLUST FÖR KARLSKRONA

Karlskrona är på träningsläger i Finland. I torsdags blev det en 6-1-seger mot Peliitat, under fredagen blev det omvända siffror när Karlskrona 1-6-föll mot Kookko.

Mikael Roslund sköt enda målet för KHK.

– Vi gör för många misstag i den här matchen, säger KHK-tränaren Phil Horsky till blt.se.

Målskyttar Karlskrona: Mikael Roslund